ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Γνωστός επιχειρηματίας «μαγείρευε» νέο ΥΠΕΡ-ναρκωτικό

Ηράκλειο: Γνωστός επιχειρηματίας «μαγείρευε» νέο ΥΠΕΡ-ναρκωτικό
flashnews

Εκτός από τα φαγητά της ψησταριάς του, γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου «μαγείρευε» και ένα νέο ΥΠΕΡ-ναρκωτικό, όπως το έχουν χαρακτηρίσει οι αρχές, που κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα.

Ο επιχειρηματίας είναι ήδη στα χέρια των αρχών και σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία το ναρκωτικό που έφτιαχνε είναι ένα συνθετικό προϊόν υψηλής περιεκτικότητας σε ηρωίνη, αμφεταμίνη και έκσταση.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τον 39χρονο επιχειρηματία, βρίσκονται δύο ακόμα άτομα, που φέρονται να διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στα στέκια των τοξικομανών του Ηρακλείου, όπως αναφέρει το flashnews. Πρόκειται για έναν 40χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος εργαζόταν ως υπεύθυνος στα ψητοπωλεία που διατηρεί ο 39χρονος περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου, αλλά και έναν 47χρονο, ο οποίος φέρεται να ήταν εκτελεστικό όργανο του.

Η πρόσμιξη των τριών ναρκωτικών αποσκοπούσε, σύμφωνα με τα όσο μεταφέρουν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ., στην αύξηση της δραστηριότητας αμφεταμίνης και έκστασης μέσα στην ηρωίνη.

«Δεν γνωρίζουμε πόσο «δυνατό» είναι το εν λόγω ναρκωτικό. Ούτε ποιες επιπτώσεις θα έχει για τον χρήστη. Όταν το εντοπίσαμε, νομίζαμε ότι επρόκειτο για τη γνωστή «σοκολάτα».. αλλά όταν ανοίξαμε την συσκευασία, είδαμε την διαφορά. Η συγκεκριμένη ουσία, είναι σαν καστανή, υγρή και κρυσταλλική ζάχαρη», ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ..

Δείγμα του ναρκωτικού βρίσκεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.για εξέταση, για να έχουν οι αρχές αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσμιξη και τις ποσότητες των ναρκωτικών που περιέχει.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το ποσό που κέρδιζε ο επιχειρηματίας από την πώληση της ναρκωτικής ουσίας. Το ότι κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα σημαίνει ότι η τιμή του θα ήταν αυξημένη.

Η επεξεργασία του συγκεκριμένου ναρκωτικού, σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν οι αρχές, γίνεται σε εργαστήρια του εξωτερικού, πράγμα το οποίο δηλώνει πως οι συλληφθέντες ήταν διακινητές και όχι «παραγωγοί» της ουσίας.

Οι συλληφθέντες χαρακτηρίζονται ως «σκληρά άτομα» που χρησιμοποιούσαν επαγγελματικές μεθόδους τόσο για την φύλαξη των ναρκωτικών, όσο και για την διακίνησή τους.

Οι αρχές επί τρεις μήνες είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση τους 2 υπόπτους, ενώ κατά την διάρκεια της έρευνας ανακαλύφθηκε και η ανάμειξη του τρίτου. Κατά την διάρκεια των ερευνών, προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες χρησιμοποιούσαν περιοχή στα Καλέσα Ηρακλείου, προκειμένου να κρύβουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Αστυνομικοί, χρειάστηκε να ψάχνουν νύχτα-μέρα σε μια περιοχή δέκα στρεμμάτων για να μπορέσουν να βρουν τις κρυψώνες τους.

«Οργώσαμε μία μεγάλη έκταση. Πήγαμε στα σημεία, όπου πήγαιναν οι κατηγορούμενοι. Πήραμε μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς γνωρίζαμε ότι πρόκειται για επικίνδυνα άτομα. Ήταν πολύ δύσκολη η επιχείρηση εντοπισμού των ναρκωτικών. Ψάχναμε σε ποτάμια, μέσα σε καλαμιές. Είχε βρέξει και αυτό δυσκόλευε ακόμα περισσότερο τις έρευνες», λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ..

Συνολικά κατασχέθηκαν 759 γραμμάρια κοκαΐνης, 230 γραμμάρια του πρωτοεμφανιζόμενου αυτού συνθετικού ναρκωτικού, μικροποσότητες κάνναβης, αλλά και δύο βαρέλια με υπολείμματα κάνναβης, ενώ οι αστυνομικοί υποθέτουν ότι στην αγορά διακινήθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών λίγες μέρες πριν την σύλληψη των δραστών.

Επίσης κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.515 ευρώ ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, 100 δολάρια Αμερικής, 6.100 λεκ Αλβανίας 6 ειδικές συσκευές κινητής τηλεφωνίας, που δεν χρειάζονται κάρτα sim για να χρησιμοποιηθούν.

Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας και ο 40χρονος συνεργός του δρούσαν σαν ομάδα και είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν. Το 2009 και το 2014 είχαν συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών με την τότε δράση τους να είναι πανομοιότυπη με τη σημερινή.

Στο παρελθόν μάλιστα, είχαν συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών άτομα που εργάζονταν τότε στην ψησταριά ως ντελίβερι. Μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες δεν έχουν πει τίποτα στις απολογίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ