ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: από την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: από την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από την 1η Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα keaprogram.gr, είτε στους δήμους, είτε στα ΚΕΠ.

Συμπλήρωσε ότι όσοι από τους 700.000 δικαιούχους υποβάλουν τις αιτήσεις εντός του Φεβρουαρίου θα πάρουν κανονικά ότι δικαιούνται και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται να σπεύσουν όλοι την πρώτη ημέρα αλλά ούτε και την τελευταία».

Για τον Ιανουάριο ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως θα ενισχυθούν οι δικαιούχοι με τον παλιό τρόπο που ίσχυε έως τον περασμένο Δεκέμβριο.

Για τους φιλοξενούμενους είπε πως για λόγους δικαιοσύνης ισχύει το πλαφόν με βάση τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν στο ίδιο νοικοκυριό.

Διευκρίνισε πως αν ένας δικαιούχος έχει εισόδημα, τότε θα δίδεται συμπληρωματικά η διαφορά έως το πλαφόν, αναλόγως των κριτηρίων για κάθε κατηγορία. Όπως ξεκαθάρισε, το ΚΕΑ διασφαλίζει το πλαφόν του ποσού του δικαιούχου και εάν έχει και άλλα εισοδήματα θα λαμβάνει τη διαφορά.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα παιδιά τους δικαιούνται να ενταχθούν σε βρεφονηπιακό σταθμό, έχουν δωρεάν τρόφιμα στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Η κ. Φωτίου, είπε πως στόχος είναι μέσα στο 2017 να μπει στην αγορά εργασίας το 10% των δικαιούχων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ