Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τα όρια συνταξιοδότησης ζητούν 15 αντεισαγγελείς
Γραπτό αίτημα προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, για τη σύγκληση της Ολομέλειας για το θέμα της παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών έστειλαν 15 αντεισαγγελείς του ανωτάτου δικαστηρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο έγγραφο, το οποίο υπογράφουν 15 από τους συνολικά 17 υπηρετούντες αντεισαγγελείς στον Άρειο Πάγο, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι είναι αναγκαία η σύγκληση και της δικής τους Ολομέλειας για ένα τόσο κρίσιμο θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος, που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε συναδέλφους τους, εισαγγελείς και δικαστές.
Επίσης, σημειώνουν ότι το θεσμικό ζήτημα ήρθε στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες και δεν είχε απασχολήσει επί πολλές δεκαετίες εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς.
Μετά από αυτήν τη σχεδόν ομόφωνη κίνηση των ανωτάτων εισαγγελέων, που δίνουν το δικό τους στίγμα στο συγκεκριμένο θέμα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η έκφραση της γνωμοδότησης του ανωτάτου εισαγγελικού κλάδου της χώρας.
Αδιαπέραστο το τείχος της Εθνικής: Δεν έχασε ούτε από τη Γερμανία και παραμένει στην κορυφή
23:40
Πώς το αδιέξοδο στον πόλεμο της Ουκρανίας επηρεάζει τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων
23:33
Καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σουφλί - Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες
23:23
Παραιτήθηκε ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων λόγω του πολέμου
23:18