ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Οι αγρότες έτοιμοι να φτάσουν μέχρι το τελωνείο

Σέρρες: Οι αγρότες έτοιμοι να φτάσουν μέχρι το τελωνείο
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Λίγο πριν τις 13.00 έκλεισε για τρίτη ημέρα σήμερα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών στο ύψος του Λευκώνα, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να επιχειρούν και σήμερα να κατευθυνθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

«Για ένα δίωρο, δηλαδή μέχρι τις 15.00, θα παραμείνουμε στη θέση μας και θα προσπαθούμε ειρηνικά να μεταβούμε στο τελωνείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις και σήμερα μας εμποδίζουν, υποστηρίζοντας ότι έχουν εντολές και οδηγίες να μην μας αφήσουν να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου.

Στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω απο τον Λευκώνα, όπου βρίσκονται και σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, έχουν φτάσει επιπλέον δυνάμεις με τρακτέρ.

Πάντως, ο κ. Λίτος επισήμανε τα όρια της ανοχής των διαμαρτυρομένων φτάχνουν στο τέλος τους και κατέληξε: «Έχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα τα εφαρμόσουμε. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα φτάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ