ΕΛΛΑΔΑ

Λαμπρή τελετή στην απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση

Λαμπρή τελετή στην απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων, μελών της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, βουλευτών και δημοσιογράφων, απονεμήθηκαν χθες 26/01/2017, τα 33α δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Μπότση. Μεταξύ των τιμηθέντων και ο κορυφαίος αθλητικός ρεπόρτερ και συγγραφέας Ανδρέας Μπόμης.

Στην κατάμεστη αίθουσα της παλαιάς Βουλής, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Μπότση, Πάνος Καραγιάννης, χαρακτήρισε τιμή και αναγνώριση την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην βράβευση, σημειώνοντας ότι «δημοσιογραφία χωρίς δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει».

vraveia 1

Ο κ. Καραγιάννης μίλησε για την ανάγκη εξασφάλισης της πολυφωνίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά πάντα με γνώμονα την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Τέλος, ανέφερε ότι το Ίδρυμα Μπότση, το 2016 ξεκίνησε τη λειτουργία δύο ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και ενός διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος για φοιτητές με τον τίτλο «Δημοσιογραφία - Τύπος - Δημοκρατία».

Αναφορά στα προβλήματα του δημοσιογραφικού κόσμου, τα οποία εντείνονται με την ένταξη του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων στον ενιαίο ΕΦΚΑ, αλλά και με τους κλυδωνισμούς στους μεγάλους εκδοτικούς ομίλους της χώρας, έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς στον σύντομο χαιρετισμό του, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, χαρακτήρισε ως «πράξη αντίστασης» τη βράβευση με δημοσιογράφους που εργάζονται σκληρά, υπό αντίξοες συνθήκες, τηρώντας όμως πάντα, τη δεοντολογία.

bomis

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μεταξύ των δημοσιογράφων που βραβεύθηκαν ήταν και ο κ. Ανδρέας Μπόμης ένας εκ των κορυφαίων αθλητικών συντακτών, που τιμήθηκε για το ήθος του στην ελληνική δημοσιογραφία. Εργάσθηκε κατά σειρά στις εφημερίδες Ακρόπολις (1959, Απογευματινή (1960-1984, από το 1975 ως αρχισυντάκτης), Ελεύθερος Τύπος (1983 ως διευθυντής έκδοσης) και Έθνος (1984-2000, σαν εκδ. σύμβουλος, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης). Επίσης, από το 1990 έως το 2000 συνεργάσθηκε με το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Διετέλεσε ακόμη συνεργάτης στο περιοδικό "Πρώτο", γενικός διευθυντής στις Εικόνες και εμπνευστής του ένθετου αθλητικού έντυπου Εθνοσπόρ που πρωτοεκδόθηκε το 1992 και συνεχίζει με επιτυχία έως σήμερα. Ο Ανδρέας Μπόμης έχει στο ενεργητικό του και τηλεοπτικές παρουσίες, καθώς ήταν ο υπεύθυνος της εκπομπής "Αθλόραμα", ενώ εμφανίσθηκε σαν σχολιαστής της εκπομπής "Κόσμος των Σπορ".

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ