ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: «Πρόσωπο με πρόσωπο» με τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Μπλόκα αγροτών: «Πρόσωπο με πρόσωπο» με τον Απόστολο Τζιτζικώστα
eurokinissi (αρχείου)

Αποφασισμένοι είναι οι αγρότες να βρεθούν με τα τρακτέρ τους στον Προμαχώνα.

Στη μια το μεσημέρι αγρότες που βρίσκονται στη διασταύρωση του Λευκώνα, μετακινήθηκαν πεζοί μέχρι τις Αστυνομικές δυνάμεις στη στροφή προς Σιδηρόκαστρο που είναι κλειστή και τους ζήτησαν με ήπιο τρόπο να τους αφήσουν να περάσουν και να μεταβούν στα σύνορα του Προμαχώνα.

Οι αγρότες βρέθηκαν «πρόσωπο με πρόσωπο» με τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο αγροτοσυνδικαλιστης, Παύλος Αραμπατζής, μίλησε σε καλό κλίμα και ζήτησε από τον υπεύθυνο της Αστυνομίας να μην τους εμποδίσουν να περάσουν, αφού αυτό θέλουν να κάνουν και όχι να μείνουν στη διασταύρωση όπως και χθες χωρίς να υπάρξουν εντάσεις και έκτροπα.

Επίσης, στη διασταύρωση βρέθηκε και άκουσε τους αγρότες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λύση στο θέμα των αγροτών. «Αγρότες και κυβέρνηση να βρουν λύση. Ζήτησα από τους αγρότες να μην ταλαιπωρήσουν τον κόσμο».

Στη διασταύρωση του Λευκώνα βρέθηκαν το πρωί πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης από τη Βουλγαρία.

Νωρίτερα, ο Παύλος Αραμπατζής κάλεσε τους αγρότες να βρίσκονται όλοι στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου στη διασταύρωση του Λευκώνα: «Θα σκληρύνουμε τη στάση μας, καθώς να καθόμαστε στο Λευκώνα δεν έχει κανένα νόημα».

Ο κ. Αραμπατζης είπε χαρακτηριστικά πως «πρέπει η Κυβέρνηση να τους καταλάβει και να δώσει λύση. Ακόμα και καντίνα δεν έχει στηθεί μέχρι τώρα έχω γιατί δεν βγαίνει στα έξοδα. Αυτή η Κυβέρνηση κυνηγά τον επιχειρηματία, αγρότη».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δρόμος προς Θεσσαλονίκη είναι ανοικτός, ενώ κανονικά συνεχίζεται η διέλευση των οχημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ