ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα «Μίδας» που ξεψαχνίζει τη συμμορία των Ρομά

Η ομάδα «Μίδας» που ξεψαχνίζει τη συμμορία των Ρομά

Η επιχειρησιακή ομάδα «Μίδας» αποτελείται από 10 αστυνομικούς και προσπαθούν να λύσουν το κουβάρι της μεγάλης υπόθεσης με τη συμμορία των Ρομά που λήστευαν σπίτια και διοχέτευαν τα κοσμήματα σε ακριβά κοσμηματοπωλεία.

Μετά τη σύλληψη της πολυμελούς συμμορίας οι αρχές διαπίστωσαν ότι έχουν να κάνουν με το μεγαλύτερο κύκλωμα εξαγωγής χρυσού στην Ευρώπη καθώς τα μέλη της έλιωναν σε ειδικά χυτήρια το χρυσό και αφού το μετέτρεπαν σε πλάκες το έστελναν σε χώρες της Ευρώπης. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι «ίχνη» του χρυσού έχουν ήδη εντοπιστεί σε Γερμανία και Ολλανδία.

Η "Midas team" αποτελείται από αστυνομικούς με γνώση στο τρόπο δράσης τέτοιων συμμοριών και είναι σε συνεχή επαφή με τις αστυνομίες της Ευρώπης για να εξακριβώσουν τις διαδρομές που έκανε ο χρυσός για να φτάσει στις χώρες αλλά και τον τρόπο που καμουφλάρονταν για να μην εντοπιστεί.

« .... αρχικά ψάχνουμε τις διασυνδέσεις και τις τηλεφωνικές επαφές που είχαν οι αρχηγοί του κυκλώματος με τους συνεργούς τους στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής μας είναι ξεκάθαρο ότι η συμμορία ήταν χωρισμένη σε τρεις επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο ήταν αυτοί που έκαναν τις ληστείες και διαρρήξεις στα σπίτια. Το δεύτερο επίπεδο ήταν κυρίως γυναίκες που είχαν ενοικιάσει τις θυρίδες για να κρύβουν τα κλοπιμαία και το τρίτο επίπεδο έχει να κάνει με τις σχέσης και διασυνδέσεις με το εξωτερικό όπου έστελναν το χρυσό» λέει στο CNN Greece αστυνομικός της ομάδας «ΜΙΔΑΣ».

Η έρευνα για τη διαδρομή του χρυσού θα πάρει χρόνο καθώς όλα δείχνουν ότι η συμμορία είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αυτοπροστατεύεται όμως ο ίδιος ο αστυνομικός μας λέει «.... έκαναν ένα μικρό λάθος. Και αυτό μας είναι αρκετό για να φτάσουμε στο τέλος...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ