ΕΛΛΑΔΑ

Έξι πισώπλατες μαχαιριές για μία θέση πάρκινγκ

Έξι πισώπλατες μαχαιριές για μία θέση πάρκινγκ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και δώδεκα μήνες για οπλοφορία και οπλοχρησία, με την ομόφωνη απόφαση της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, επιβλήθηκε, στον 48χρονο Ι.Ψ. που σκότωσε τον 48χρονο γείτονά του, Παναγιώτη Καρακαπιλίδη, για μια θέση παρκινγκ.

Ο 48χρονος δράστης, Ι.Ψ ισχυρίστηκε, για ακόμα μια φορά ότι το θύμα τον ενοχλούσε επειδή στάθμευε το αυτοκίνητό του απέναντι από το σπίτι του, ενέργεια για την οποία ο δράστης, είχε κάνει επανειλημμένα παρατηρήσεις στο 48χρονο θύμα.

Ωστόσο, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και την εξέταση των μαρτύρων, το Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο για την ανθρωποκτονία τον 48χρονο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά, που ζητήθηκαν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, ζήτησε από την έδρα να αναγνωρισθούν στον 48χρονο δράστη τα ελαφρυντικά εντίμου προτέρου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από το Δικαστήριο, με ομόφωνη επίσης απόφαση. Έτσι, η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στον 48χρονο Ι.Ψ., από τον Πύργο, είναι η ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 12 μήνες για την οπλοφορία και οπλοχρησία.

Έγραφαν οι κάμερες ασφαλείας

Καταπέλτης ήταν ο Εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Παναγάκης, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη του κατηγορουμένου, για την δολοφονία που έπραξε. Χαρακτηριστική μαρτυρία της εκδίκασης, ωστόσο, ήταν ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές, είδε το βίντεο που είχαν καταγράψει οι κάμερες, επιχείρησης στην περιοχή, κατά την διάρκεια της δολοφονίας.

Ο αστυνομικός στην κατάθεσή του, χαρακτήρισε το έγκλημα «αποτρόπαιο» και «φρικιαστικό» αφού όπως κατέθεσε, στα «τόσα χρόνια που είμαι αστυνομικός, δεν έχω συναντήσει παρόμοια υπόθεση», εξηγώντας, πως η δολοφονία, σημειώθηκε με απίστευτη μανία από την πλευρά του δράστη.

Το ιστορικό του εγκλήματος

Το patris news παραθέτει αναλυτικά το χρονικό της υπόθεσης. Ο 48χρονος Παναγιώτης Καρακαπιλίδης, μηχανικός αυτοκινήτων από τον Πύργο, έπεσε νεκρός από τις έξι πισώπλατες μαχαιριές που του κατάφερε ο 48χρονος γείτονάς του Ι.Ψ., στις 13 Φεβρουαρίου 2016.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης μετά το πρώτο χτύπημα επέμεινε με απίστευτο μίσος να αποτελειώσει το θύμα του, ενώ αυτό ψυχορραγούσε στην άσφαλτο, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του. Ήταν στο σημείο που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, όπως έκανε πολλές φορές, απέναντι από το σπίτι του 48χρονου γείτονά του.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 15.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου 2016. Ο Πάνος Καρακαπιλίδης επέστρεφε ευδιάθετος στο σπίτι του. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από κατάστημα, απέναντι από το σπίτι του δράστη και κρατώντας μια νάιλον σακούλα με το ψωμί και τα τσιγάρα του προχώρησε προς το σπίτι του που βρίσκεται στη γωνία της οδού. Εκείνη την ώρα από το ακριβώς απέναντι ισόγειο σπίτι, βγήκε ο δράστης που φάνηκε να τον περίμενε και κρατώντας ένα μαχαίρι, χωρίς να του πει καμία κουβέντα, πλησίασε γρήγορα και πισώπλατα τον μαχαίρωσε δύο φορές.

Ο Πάνος, έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος. Ο δράστης τότε γονάτισε και τον έπληξε ακόμα δύο φορές πάλι στην πλάτη. Σηκώθηκε και έκανε δύο τρία βήματα μπροστά για να φύγει. Όμως επέστρεψε και πάλι και του κάρφωσε άλλες δυο φορές το μαχαίρι στην πλάτη. Στη συνέχεια γύρισε στο σπίτι του πήρε μια βαλίτσα, μπήκε στο αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, που τον αναζητούσαν στην γύρω περιοχή.

Συγκίνηση στο Δικαστήριο

Κατά την διάρκεια εκδίκασης της στυγερής δολοφονίας, συγγενείς του Παναγιώτη Καρακαπιλίδη, δεν μπορούσαν να κρύψουν την οργή τους, για τον θάνατο του αγαπημένου τους προσώπου. Το κλίμα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας, ήταν συγκινησιακά φορτισμένο, καθώς ένα περίπου χρόνο μετά η άγρια δολοφονία «ζωντάνεψε» μπροστά στα μάτια τους.

Να σημειωθεί ότι την οικογένεια του Παναγιώτη Καρακαπιλίδη, υποστήριξε ως συνήγορος υπεράσπισης ο δικηγόρος από τον Πύργο, Θοδωρής Αντωνόπουλος ενώ ο 48χρονος δράστης υπέβαλλε, σύμφωνα με πληροφορίες, έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ