ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (pics)

Αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (pics)
seleo.gr

Κλειστή παραμένει από το μεσημέρι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος των παλιών διοδίων.

Αγρότες του Κιλκίς έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Νωρίτερα, είχαν κλείσει για περίπου τρεις ώρες και την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων. Η κίνηση στην περιοχή διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις των διαμαρτυρόμενων αγροτών.

«Διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν μας επιτρέπουν να πάμε στον κόμβο της Ειδομένης και να παραταχθούμε με τα τρακτέρ μας», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων είναι ανοικτή και το τελωνείο Ευζώνων λειτουργεί κανονικά. Στο μεταξύ, όπως μας είπε ο κ. Καρυπίδης "σε λίγο ξεκινάμε γενική συνέλευση στο σημείο, προκειμένου να αποφασίσουμε το τι μέλλει γενέσθαι. Το πιο πιθανόν, είναι εντός της επόμενης ώρας να έχουμε πάρει τα τρακτέρ μας από το οδόστρωμα".

EYZONES 222

(Πηγή φωτογραφίας seleo.gr)

Υπογραμμίζεται ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής βρίσκονται από χθες με το τρακτέρ τους 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1000 μέτρα πριν τον κόμβο Ειδομένης.

Τη Δευτέρα αναμένονται στο σημείο συνάδελφοί τους από Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς. Αγρότες από τη Χαλάστρα έφτασαν ήδη στα διόδια των Μαλγάρων, όπου το Σάββατο, στήθηκε το αγροτικό μπλόκο και αύριο ή την Τρίτη αναμένεται να κατευθυνθούν κοντά στους Ευζώνους, όπου βρίσκονται οι συνάδελφοί τους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ