ΕΛΛΑΔΑ

Με φορτηγά μεταφέρουν το χιόνι από την Φλώρινα (pics)

Με φορτηγά μεταφέρουν το χιόνι από την Φλώρινα (pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων και φορτηγών επιχειρείται η απομάκρυνση του χιονιού από τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της Φλώρινας.

Μετά τον καθαρισμό του ιστορικού κέντρου, της δημοτικής αγοράς, αλλά των προαύλιων χώρων των σχολείων στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, ο δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος ανέφερε: «αποφασίσαμε να ελευθερώσουμε τον κεντρικό πεζόδρομο για να διευκολύνουμε τη διέλευση των δημοτών στο κέντρο της πόλης».

ΦΛΩΡΙΝΑ 1

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι ποσότητες του χιονιού που έπεσαν στην Φλώρινα τις τελευταίες είκοσι ημέρες ήταν μεγάλες, οι όγκοι χιονιού που είχαν συσσωρευτεί δυσκόλευαν την καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων «αλλά με την επιμονή και την προσπάθεια του προσωπικού καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτούς τους δρόμους σε όλα τα ημιορεινά χωριά της δήμους μας» κατέληξε ο κ Βοσκόπουλος.

Η Φλώρινα διαθέτει σημαντική κτηνοτροφία και παρόλη τη μεγάλη χιονόπτωση και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που έφτασαν έως και τους -20 βαθμούς Κελσίου δεν υπήρξαν προβλήματα ούτε απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο.

ΦΛΩΡΙΝΑ 2

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ