ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά η Βίκυ Σταμάτη: Η υγεία του Άκη βρίσκεται σε κίνδυνο

Ξεσπά η Βίκυ Σταμάτη: Η υγεία του Άκη βρίσκεται σε κίνδυνο
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ξέσπασε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη για τις συνθήκες κράτησης του πρώην ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι η υγεία του «βρίσκεται σε κίνδυνο».

«Ο σύζυγός μου και πατέρας του παιδιού μου έχει υποστεί φλεβοθρόμβωση και οδηγείται σε βαριά καρδιακή νόσο. Ο Άκης κρατείται υπό άθλιες συνθήκες» ανέφερε η Βίκυ Σταμάτη μιλώντας στο Ε και πρόσθεσε:

Στο χώρο που τον έχουν τοποθετήσει δεν τον παρακολουθεί κανένας ειδικός γιατρός και δεν ακολουθεί καμιά θεραπεία. Η ελληνική δικαιοσύνη θα είχε επέμβει αν ήξερε τις συνθήκες κράτησής του. Τα πόδια του Άκη αιμορραγούν και οι συνέπειες θα είναι τραγικές.

Όπως υποστήριξε η ίδια το προηγούμενο διάστημα ένας άλλος κρατούμενος είχε τα ίδια συμπτώματα με τον σύζυγό της και δεν κατάφερε να επιβιώσει.

«Εύχομαι να μην πάρετε το άρωμα του κολαστηρίου που δέχεται ο άντρας μου. Δεν του δίνεται καμιά θεραπεία. Δεν υπάρχει καρδιολόγος για να του επιβάλλουν την κατάλληλη θεραπεία τρίπλεξ και by pass που χρειάζεται και έχει ζητήσει» υπογράμμισε.

Συνήγορος Τσοχατζόπουλου: Τα πόδια του αιμορραγούν και οι φλέβες του γεμάτες κοριούς

Λίγες ημέρες πριν και ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Παγουρόπουλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για σημαντικά προβλήματα υγείας του 77χρονου πρώην υπουργού.

«Τα πόδια του Τσοχατζόπουλου αιμορραγούν τόσο πολύ καθώς έχουν σπάσει οι φλέβες του, που δεν μπορεί να φορέσει ούτε κάλτσες ούτε παπούτσια» τόνισε ο κ. Παγουρόπουλος, σημειώνοντας πως οι φλέβες του είναι γεμάτες κοριούς.

«Τα αγγειακά του προβλήματα έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν πρήξει τα πόδια του, να σπάσουν οι φλέβες και ό,τι κι αν φορέσει, κάλτσες ή παντόφλες, σε διάστημα 10 λεπτών γίνεται μούσκεμα από το αίμα και το πύον και οι κοριοί που υπάρχουν στη φυλακή βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Οι φλέβες του είναι γεμάτες κοριούς. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να ζει σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον μέχρι να επανακάμψει», δήλωσε μιλώντας στο Ε, ο Ιωάννης Παγουρόπουλος.

Ο δικηγόρος του 77χρονου πρώην υπουργού, επεσήμανε ότι ετοιμάζει την τέταρτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης, η οποία θα κατατεθεί την Τετάρτη και «προειδοποιεί» πως αν και αυτή η αίτηση αποφυλάκισης έχει την εξέλιξη των προηγούμενων θα κλονίσει ακόμη περισσότερο την υγεία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Αυτή η αίτηση θα διαφέρει από τις προηγούμενες, η ιατρική κατάσταση σήμερα είναι η χειρότερη που θα μπορούσε να υπάρξει.

Αν αποτύχουμε και 4η φορά, πέρα από την κλονισμένη υγεία, η κλονισμένη ψυχολογία θα τον οδηγήσει, φοβάμαι, σε ανεπίστρεπτες καταστάσεις».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και τον 11χρονο γιο τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ