ΕΛΛΑΔΑ

Ο δήμος Βύρωνα τίμησε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου

Ο δήμος Βύρωνα τίμησε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου
EUROKINISSI / ΧΑΒΑΛΕΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Τη μνήμη του πανεπιστημιακού δασκάλου και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Κωνσταντίνου Ι. Δεσποτόπουλου, τίμησε τη Δευτέρα ο δήμος Βύρωνα και η Ένωση Σμυρναίων, σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς της πόλης, με αφορμή τη σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου τελέστηκε μνημόσυνο στον ναό του Αγ. Λαζάρου καθώς και αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας στο κτήριο της οδού Ανακρέοντος 6-12, πρώην προσφυγικής κατοικίας του εκλιπόντος.

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, αναφέρθηκε στη μικρασιατική κοινή καταγωγή του με τους πρόσφυγες που δημιούργησαν την πόλη του Βύρωνα, «η προοδευτικότητα των οποίων μεταλαμπαδεύτηκε και στις επόμενες γενιές», όπως σημείωσε.

Ακολούθησε ομιλία για τη ζωή και το έργο του από τον φιλόλογο- ιστορικό και πρόεδρο της Ένωσης Σμυρναίων, Γεώργιο Αρχοντάκη.

Ο Κωνσταντίνος Ι. Δεσποτόπουλος (Σμύρνη, 8 Φεβρουαρίου 1913 - Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2016), ήταν Έλληνας φιλόσοφος και πολιτικός στοχαστής, αντιστασιακός, πανεπιστημιακός δάσκαλος, μέλος & πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην υπουργός Παιδείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ