ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Άρχισε η υποβολή αιτήσεων

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Άρχισε η υποβολή αιτήσεων
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, άνοιξε η αυλαία για την υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο keaprogram.gr, οι οποίες υποβάλλονται μετ εμποδίων καθώς η σχετική σελίδα "έπεσε" πιθανόν από τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που επιχειρούσαν να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για την υπαγωγή στο πρόγραμμα ηλεκτρονικά, κάνοντας χρήση των κωδικών τους στο taxisnet ή στα ΚΕΠ, όπου η προσέλευση θα γίνεται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του δικαιούχου, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που θα προκληθεί από ενδεχόμενη προσέλευση μεγάλου αριθμού υπόχρεων.

Τα ΚΕΠ παραλαμβάνουν αιτήσεις κατοίκων του οικείου δήμου, ενώ από τους τρεις εναλλακτικούς τρόπους υποβολής αίτησης (απευθείας ηλεκτρονικά από τον αιτούντα, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών των δήμων, ΚΕΠ), τα ΚΕΠ παραλαμβάνουν τις αιτήσεις και τις καταχωρούν στο Διαχειριστικό Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος ΚΕΑ, στις περιπτώσεις που δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών μαζί με την υποβολή της αίτησης (π.χ. αποδεικτικά οικογενειακής κατάστασης, τόπου κατοικίας, άδειες διαμονής κ.λπ).

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης πάντως, η ιστοσελίδα keaprogram.gr ήταν εκτός λειτουργίας, μάλλον από τον μεγάλο αριθμό επισκέψεων που δέχεται από δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

1) Μονοπρόσωπα νοικοκυριά (ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία- όχι φοιτητές ή σπουδαστές έως 25 ετών)
2) Πολυπρόσωπο νοικοκυριό (μέλη οικογένειας που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη- και οι φιλοξενούμενοι βάσει Ε1 και οι φοιτητές-σπουδαστές έως 25 ετών ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους)
3) Άστεγοι με την προϋπόθεση καταγραφής τους στις κοινωνικές υπηρεσίες-Δομές των Δήμων.

Εξαιρούνται:

1) Άτομα που φιλοξενούνται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ή σε Ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων.
2) Άτομα τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ή είναι δικαιούχοι του Προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων του αρ. 9 του Ν.2716/99 3) Όσοι υπηρετούν τη θητεία στους στις Ένοπλες Δυνάμεις 4) Όσοι κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Κριτήρια:

1) Εισοδηματικά,
2) Tόπος διαμονής (Δήμος Θεσσαλονίκης)
3) Περιουσιακά τα οποία πρέπει να πληρούνται αθροιστικά.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης: Αίτηση με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

«Σανίδα σωτηρίας» το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Διαρκής η κατάρρευση του εισοδήματος των νοικοκυριών

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ποιοι και πώς θα το λάβουν

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ