Πέθανε ο Πάνος Δημητρίου
Πέθανε σε ηλικία εκατό χρονών ο Πάνος Δημητρίου, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη, με φυλακίσεις, εξορίες και διώξεις από τη δικτατορία του Μεταξά, αλλά και περιπετειώδεις δραπετεύσεις.
Υπήρξε μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ενιαίου ΚΚΕ και ήταν από τους πρωταγωνιστές της διάσπασης του 1968. Ηγήθηκε της ανανεωτικής πτέρυγας, αρχικά στο εξωτερικό και μετά την επάνοδό του στην Ελλάδα, το 1974, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ εσωτερικού, ως μέλος της Κ.Ε. και του Ε.Ε. Παρέμεινε ενεργός στο χώρο της Αριστεράς και τα επόμενα χρόνια ως μέλος του Συνασπισμού.
Με ανακοίνωσή της, η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Πάνου Δημητρίου και αναφέρεται στην πορεία του και τη συμμετοχή στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, στη 1 μετά το μεσημέρι, στη Θέρμη.
Ελον Μασκ: «Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία» αναγνωρίζει ο πλουσιότερος στο κόσμο
23:35
Παρτιζάν - Παναθηναϊκός 78-62: Χωρίς ενέργεια οι «πράσινοι» παραδόθηκαν στο Βελιγράδι
23:28
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχεδιάζουν προσωρινή στέγαση Παλαιστινίων στην ελεγχόμενη από το Ισραήλ νότια Γάζα
23:26
Ο Τραμπ στηρίζει την πρωθυπουργό της Ιαπωνίας ενόψει των εκλογών της Κυριακής
23:15