Το υπ. Παιδείας διαψεύδει: Κανονικά η διδασκαλία της «Αντιγόνης»
Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί κατάργησης της διδασκαλίας του μαθήματος της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή στην Β’ Λυκείου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, «το ''θέμα'' προκλήθηκε από την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, η οποία βασιζόμενη σε ανυπόστατες φήμες, σπεύδει να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις».
Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ), είχε καταγγείλει πως στο νέο πρόγραμμα της Β’ τάξης καταργούνται τα Αρχαία Ελληνικά ως υποχρεωτικό μάθημα και «εξοβελίζεται η διδασκαλία της "Αντιγόνης” του Σοφοκλή».
Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η ΠΕΦ εξέφραζε τις έντονες ανησυχίες της για τις αλλαγές που γίνονται στην Παιδεία.
Διαβάστε επίσης:
Κ. Γαβρόγλου στο CNN Greece: Λιγότερα μαθήματα σε Β' & Γ' Λυκείου
Στόχος χάκερς αξιωματούχοι της ΕΕ: Προσπαθούν να «κλέψουν» μηνύματα από Signal και WhatsApp
21:41
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 39 εκατoμμύρια ευρώ
21:31
ΗΠΑ: Δύο θάνατοι από ιλαρά στην Πενσιλβάνια - 393 κρούσματα απο την αρχή του έτους στην πολιτεία
21:24
Δυσαρέσκεια στις ΗΠΑ για τον Μπάρακ μετά τις διαφωνίες μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας για τη Συρία
21:13