ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρες στη Βάρκιζα: Απομάκρυνση του επικεφαλής της ΟΠΚΕ

Κόντρες στη Βάρκιζα: Απομάκρυνση του επικεφαλής της ΟΠΚΕ
CNN GREECE

Την απομάκρυνση του επικεφαλής της ομάδας ΟΠΚΕ που βρισκόταν προχθές το βράδυ στη μεγάλη επιχείρηση στη Βάρκιζα για τους αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων διέταξε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής.

Οι κάμερες είχαν καταγράψει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν βάναυσα ένα από τα άτομα που βρίσκονταν στους αυτοσχέδιους αγώνες. Αμέσως για το περιστατικό διατάχθηκε ΕΔΕ και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ζήτησε την άμεση διαλεύκανση του περιστατικού.

Το γεγονός όμως ότι ο προϊστάμενος της συγκεκριμένης ομάδας δεν είχε καταφέρει να ελέγξει αλλά και να αποτρέψει τους αστυνομικούς από το να ξυλοκοπήσουν τον νεαρό, βάρυνε τον προϊστάμενο της ομάδας. Πηγές από τη ΓΑΔΑ σημείωναν ότι πρέπει να καταστεί σαφές προς όλους τους προϊσταμένους των μονάδων ότι έχουν την απόλυτη ευθύνη του τρόπου λειτουργίας των αστυνομικών.

IMG 0928

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν τελικά τα άτομα τα οποία φαίνονται στις εικόνες να δέχονται τα χτυπήματα από τους αστυνομικούς, συνελήφθησαν ή όχι καθώς στα αποσπασματικά πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνονται οι αστυνομικοί να χτυπούν τους νεαρούς με μανία και μετά να τους αφήνουν αιμόφυρτους στο σημείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ