ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα Περιστέρι: Γνωστός της οικογένειας ο δολοφόνος

Έγκλημα Περιστέρι: Γνωστός της οικογένειας ο δολοφόνος

Στόχος ήταν η ληστεία και δράστης κάποιο γνώριμο πρόσωπο, λέει η αδελφή του 53χρονου που έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης στο Περιστέρι.

 

«Ήταν κάποιος γνωστός. Από τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν. Ήταν κάποιος φίλος. Δεν μπορεί να πάει κάποιος ξένος στα καλά καθούμενα. Κάποιος αλήτης φίλος. Τα λεφτά, τις 9.000 τις είχε για το άρρωστο παιδί του. Δούλευε ο άνθρωπος, ήταν οικογενειάρχης...», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Alpha.

Μάλιστα, η εκτέλεση με σφαίρες στο κεφάλι μπροστά στα μάτια των παιδιών του ζευγαριού μέσα στο σπίτι τους, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως ίσως την τελευταία στιγμή κάποιος από το ζευγάρι να αναγνώρισε τους δολοφόνους.

Όλα τα στοιχεία πλέον δείχνουν ότι πρόκειται για ληστεία, με κυριότερο το γεγονός πως οι δράστες φώναζαν στα αλβανικά «τα λεφτά, τα λεφτά», ενώ έψαξαν και τα συρτάρια από τις ντουλάπες στα υπνοδωμάτια, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα περίπου 9.000 ευρώ που ήταν κρυμμένα στην κουζίνα.

Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας φαίνεται πως είναι ο 28χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος όμως αντιμετωπίζει σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα και δεν μπορεί να περιγράψει στους αστυνομικούς τι ακριβώς έχει συμβεί. Πληροφορίες ακόμα αναφέρουν πως ο νεαρός είχε κακοποιηθεί σωματικά από τους ληστές.

Η αδελφή του 28χρονου ήταν επίσης στο σπίτι και σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece είπε στους αστυνομικούς:

Ήμουν στο υπνοδωμάτιο μου και άκουσα τη φασαρία. Βγήκα και είδα τους δύο από πίσω και είδα τις κουκούλες τους. Έτρεξα πάλι στο δωμάτιο μήπως προλάβω να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία, αλλά δεν πρόλαβα γιατί άκουσα φασαρία και πυροβολισμούς.

Το απόλυτο μυστήριο όμως για τους αστυνομικούς παραμένει ο τρόπος με τον οποίο μπήκαν οι δράστες στο σπίτι, καθώς η εξώπορτα της πολυκατοικίας δεν είχε ίχνη παραβίασης, ενώ το κουδούνι της οικογένειας ήταν χαλασμένο.

Να σημειωθεί πως η οικογένεια διέμενε περίπου τρία χρόνια στο Περιστέρι στην συγκεκριμένη οικία. Ο πατέρας έκανε μεροκάματα κυρίως στην οικοδομή, η μητέρα ασχολούταν με τα οικιακά και τη φροντίδα του γιου της που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, ενώ η κόρη πήγαινε στο Λύκειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ