ΕΛΛΑΔΑ

Στο λιμάνι της Σούδας το USS George Bush (pic&vid)

Στο λιμάνι της Σούδας το USS George Bush (pic&vid)
flashnews.gr

Με την συνοδεία 4 ρυμουλκών, το αεροπλανοφόρο USS George Bush κατέπλευσε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας στην προβλήτα Κ14 της Σούδας.

Το γιγάντιο αεροπλανοφόρο μεταφέρει συνολικά 6.000 άτομα, που θα παραμείνουν στην Κρήτη μέχρι την Παρασκευή για λόγους αναψυχής.

Από εκεί θα αποπλεύσει για επιχειρήσεις – κυρίως κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους – στη Μέση Ανατολή και την Λιβύη.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο αγκυροβολεί στην Σούδα.

Με πλήρωμα 3.500 άτομα και επιπλέον 2.500 για την αεροπορία, μήκος σχεδόν 333 μέτρα, και εκτόπισμα 100.000 τόνων, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως.

bush

(πηγή flashnews.gr)

Το USS George Bush είναι το 10ο και τελευταίο αεροπλανοφόρο της κλάσης Nimitz. Ναυπηγήθηκε το 2009 και έλαβε το όνομα του από τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτερα ΗΗ-60Η.

Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 30 κόμβων χάρις τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει με ικανότητα αδιάκοπης λειτουργίας επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό.

Εντός του Φεβρουαρίου, όπως μεταδίδει το flashnews.gr, αναμένεται ο κατάπλους ακόμα ενός αεροπλανοφόρου στη Σούδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ