ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για το έγκλημα στο Περιστέρι: «Μαμά, μαμά, αστυνομικοί» λέει ο 28χρονος

Νέα στοιχεία για το έγκλημα στο Περιστέρι: «Μαμά, μαμά, αστυνομικοί» λέει ο 28χρονος

Νέα στοιχεία για το διπλό έγκλημα του ζευγαριού στο Περιστέρι έρχονται στην επιφάνεια, μετά την συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών.

Η φράση του 28χρονου γιού της οικογένειας: «Μαμά μάμα, αστυνομικοί, αστυνομικοί», έχει προβληματίσει τις Αρχές καθώς πρόκειται για τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, ο οποίος όμως λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν μπορεί να δώσει ακριβή στοιχεία για τον τρόπο που έδρασαν οι ληστές μέσα στο σπίτι.

Το βασικό ερώτημα για το πώς μπήκαν οι δράστες στο σπίτι, παραμένει και όταν οι αστυνομικοί ρωτούν τον 28χρονο: «ποιος άνοιξε την πόρτα», εκείνος απαντά με τις τέσσερις παραπάνω φράσεις.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έλεγε στο Greece:

Το πιθανότερο για εμάς είναι ο 28χρονος, που κοιμόταν στο χολ, να άκουσε φασαρία στην εξώπορτα ή ακόμα και τους δράστες να προσπαθούσαν να παραβιάσουν την πόρτα. Μέσα στην αθωότητα του μυαλού του, λόγω των προβλημάτων νόησης που έχει, μπορεί να έκανε το λάθος και να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα. Πιθανόν να πίστεψε ότι έβλεπε αστυνομικούς, όταν οι δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμα κρατώντας όπλα.

Σε ερευνητικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν συλλέξει βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και προσπαθούν να εντοπίσουν στο υλικό αυτό τους δύο δράστες είτε την ώρα που πήγαιναν στο σπίτι είτε την ώρα που έφευγαν.

Ο ίδιος αξιωματικός υποστηρίζει πάντως:

Για εμάς, κίνητρο παραμένει η ληστεία και συνεχίζουμε να ερευνούμε το σενάριο ότι ίσως τα θύματα γνώριζαν τους δράστες. Η δολοφονία ήταν εκτέλεση ενός μέτρου. Ψάξαμε στην Αλβανία μήπως έχουν υπάρξει προσωπικές διαφορές αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, έχει βρεθεί αρκετό υλικό DNA και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να ταυτοποιηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ