ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΑ: Εξαγριωμένος πολίτης ξεσπά για την ταλαιπωρία (vid&pics)

ΚΕΑ: Εξαγριωμένος πολίτης ξεσπά για την ταλαιπωρία (vid&pics)
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ιδιαίτερη ένταση και ταλαιπωρία περίμενε τους πολίτες που πήγαν στη διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Πέρα από τις τεράστιες ουρές που είχαν σχηματιστεί από το πρωί, οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να περιμένουν κάτω από την βροχή για να εξυπηρετηθούν.

Η έλλειψη συστήματος προτεραιότητας και το γενικότερο κομφούζιο που επικρατούσε στην υπηρεσία, άναψε τα αίματα με πολλούς να ξεσπούν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του άντρα στο βίντεο, που μη αντέχοντας να περιμένει πίσω από «200 άτομα» για «200 ευρώ» βάζει τις φωνές στην κάμερα.

«Εμένα ποιος θα μου εγγυηθεί ότι θα φάω», ξεσπά με άλλους να το φωνάζουν «πες τα πες τα».

kea 3

(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Υπενθυμίζουμε πως το σύστημα ηλεκτρονικών αιτήσεων έχει πέσει και πολλοί αναγκάστηκαν να πάνε στον δήμο για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους.

Παρά την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υπηρέτηση του κοινού πάντως, όσοι έκαναν αιτήσεις κλήθηκαν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία που δήλωσαν, πράγμα που αύξησε τον κόσμο στις ουρές και δημιουργεί πολλές καθυστερήσεις.

Από την 1η Φεβρουαρίου που άνοιξαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ έχουν υπάρξει δυο εκατομμύρια επισκέψεις, αλλά μόνο 53.000 αιτήσεις από τις περίπου 700.000 που πρέπει να γίνουν.

kea

(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ