ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Έξι αιτήματα για 311 προσλήψεις μονίμων

ΑΣΕΠ: Έξι αιτήματα για 311 προσλήψεις μονίμων
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται έξι αιτήματα για 311 μόνιμες θέσεις εργασίας, τα οποία έφτασαν στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής την περασμένη εβδομάδα.

Οι προκηρύξεις που αναμένεται να δώσει το πράσινο φώς το ΑΣΕΠ σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» είναι οι εξής:

Υπουργείο Πολιτισμού

Το υπουργείο Πολιτισμού αιτείται την πρόσληψη 60 μονίμων υπαλλήλων για την ανάδειξη και φύλαξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αίτημα αφορά, θέσεις για αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, φύλακες, καθώς και συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία.

Επιπλέον, η Αρχή επεξεργάζεται ένα ακόμα αίτημα, του Μουσείου Ακρόπολης για δώδεκα μόνιμους στις ειδικότητες διοικητικών γραμματέων, φυλάκων και εξηγητών-φροντιστών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ωστόσο εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη θα εκδοθεί αυτόνομα και όχι στο ευρύτερο πλαίσιο του υπουργείου.

Υπηρεσία Ασύλου

Για την κάλυψη πάγιων αναγκών της, η υπηρεσία Ασύλου ζητά την έγκριση 203 θέσεων τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου όσο και στα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Μυτιλήνης και Σάμου, καθώς και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω.

Το αντικείμενο του νέου προσωπικού αφορά κυρίως την εξέταση αιτημάτων ασύλου και τη διαχείριση του μέρους της διαδικασίας που της αντιστοιχεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι αιτήσεις περιλαμβάνουν διοικητικό προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κατευθύνσεων οικονομικών και λογιστικής. Επίσης, προβλέπονται κάποιες -λίγες- θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το ακριβές αντικείμενο εργασίας.

ΟΣΕ

Αναμένεται προκήρυξη από τον ΟΣΕ, για την κάλυψη 35 θέσεων τακτικού προσωπικού σε εξειδικευμένες ειδικότητες των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, όπως είναι οι Σταθμάρχες, Κλειδούχοι και Τεχνικοί για τις αμαξοστοιχίες.

Μάλιστα, το ΑΣΕΠ έγινε δέκτης τριών ακόμα αιτημάτων, μικρότερων σε αριθμό θέσεων:

- Πρόκειται για πέντε θέσεις από το Εθνικό Τυπογραφείο (σ.σ.: αποτελεί το ανανεωμένο -και μειωμένο κατά δέκα θέσεις- αίτημα του φορέα), οι οποίες απευθύνονται σε πτυχιούχους ΤΕΙ και διπλωματούχους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως στην ειδικότητα ΤΕ Γραφικών Τεχνών.

- Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ζητά την έγκριση έξι θέσεων, εκ των οποίων πέντε πανεπιστημιακής και μίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

- Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή κατέθεσε αίτημα για δύο θέσεις πτυχιούχων ΑΕΙ, πιθανότατα διοικητικής κατεύθυνσης.
Τα τελευταία αυτά αιτήματα εκτιμάται ότι θα εκδοθούν σε αυτοτελείς προκηρύξεις το καθένα, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν σε μία ενιαία προκήρυξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ