ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Τελεσίγραφο και διορία στην κυβέρνηση μέχρι την Πέμπτη

Μπλόκα αγροτών: Τελεσίγραφο και διορία στην κυβέρνηση μέχρι την Πέμπτη
EUROKINISSI/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση δίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι στις Σέρρες, προκειμένου να ορίσει ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησής τους.

Συγκεκριμένα, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας των αγροτοκτηνοτρόφων και όσοι συντάσσονται με αυτή, αποφάσισαν ομόφωνα στη συνάντησή τους στο Λευκώνα Σερρών να δώσουν προθεσμία δύο ημερών, μέχρι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου προκειμένου να ορίσει την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησής τους.

«Αν μέχρι την προσεχή Πέμπτη η ελληνική κυβέρνηση δεν ορίσει ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησής μας, εμείς ομόφωνα αποφασίσαμε ότι θα προχωρήσουμε σε σημαντική κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας σε πανελλαδικό επίπεδο», επισήμανε μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Αχιλλέας Καμπούρης, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Β΄Χαλάστρας Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε:

«Ενδεχόμενη κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων θα είναι ευθύνη αποκλειστικά και μόνο της ελληνικής κυβέρνησης. Ζητάμε να μας ορίσουν ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησής μας». Όπως είπε ο κ. Καμπούρης, στη συνάντηση που έγινε στο Λευκώνα Σερρών, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν αγροτοκτηνοτρόφοιαπό τη Θεσσαλία, τη Φοιώτιδα, αλλά και Πελοπόννησο.

Σημειώνεται ότι οι συντασσόμενοι με την συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, ζητούν συνάντηση των αγροτών και κτηνοτρόφων με στελέχη της κυβέρνησης από τα υπουργεία των Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας, υπό την εποπτεία, ή και φυσική παρουσία του πρωθυπουργού, ενώ τα αιτήματά τους επικεντρώνονται στο κόστος παραγωγής, το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ