Η Θάνου συγκαλεί τον Άρειο Πάγο για τα όρια συνταξιοδότησης
Την Τετάρτη συγκαλούνται στον Άρειο Πάγο οι Ολομέλειες των αρεοπαγιτών και των εισαγγελέων, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν για το ζήτημα της παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.
Έπειτα από αναβολή της συνεδρίασης που είχε οριστεί στις 24 Ιανουαρίου, με εισηγήτρια την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ειρήνη Κιουρτσόγλου, με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν έτοιμη, στην αυριανή συνεδρίαση θα υπάρξουν δύο εισηγήσεις, μια της κυρίας Θάνου και δεύτερη του αντιπροέδρου κ. Γεώργιου Σακκά.
Η κ. Κιουρτσόγλου, σύμφωνα με πληροφορίες του αθηναϊκού πρακτορείου, αντικαταστάθηκε, όταν γνωστοποίησε ότι θα υποστήριζε στην εισήγησή της ότι μόνο με συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να γίνει η παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών.
Η κυρία Θάνου έχει ταχθεί με την άποψη ότι και με το ισχύον Σύνταγμα είναι δυνατή η παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών - και για τον λόγο αυτό συγκάλεσε την διοικητική ολομέλεια για να εκφράσει την άποψή της.
Παράλληλα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ύστερα από αίτημα των 15 από τους 17 συνολικά υπηρετούντες αντεισαγγελείς του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου, συγκάλεσε για αύριο Τετάρτη, την ολομέλεια των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου. Η κυρία Δημητρίου, όρισε ως εισηγητή στην Ολομέλεια τον αντεισαγγελέα Κωνσταντίνο Παρασκευαίδη.
Σημειώνεται ότι η παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών χωρίς να προηγηθεί συνταγματική αναθεώρηση, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις όλων των δικαστικών ενώσεων, των συνταγματολόγων καθηγητών των νομικών σχολών, του δικηγορικού κόσμου, ενώ παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη, ότι μόνο με τη συνταγματική αναθεώρηση είναι δυνατή η παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών.
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα υποβάλετε αίτηση
01:00
Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
00:30
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
23:49