ΕΛΛΑΔΑ

Τα Νέα: «Είμαστε εδώ», δηλώνουν οι δημοσιογράφοι στο πρωτοσέλιδο

Τα Νέα: «Είμαστε εδώ», δηλώνουν οι δημοσιογράφοι στο πρωτοσέλιδο

Τα «Νέα» κυκλοφορούν με ένα πρωτοσέλιδο που πιθανότατα θα είναι ιστορικό. «Είμαστε εδώ» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος ο οποίος συνοδεύεται από τις φωτογραφίες δημοσιογράφων και τεχνικών της εφημερίδας.

Ο τίτλος «Είμαστε εδώ» συνοδεύεται από τις φωτογραφίες όλων των δημοσιογράφων και συντελεστών της εφημερίδας, οι οποίοι από σήμερα δηλώνουν αδυναμία έκδοσης της εφημερίδας.

Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Μάσκες», σημειώνεται: «Δυστυχώς φαίνεται πως οι εξελίξεις μας υπερβαίνουν και το τέλος μοιάζει να πλησιάζει»

nea

Ολόκληρο το άρθρο

«Αν αυτός ο Οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία του επέζησε πολέμων, διχασμών, Εμφυλίου και δικτατοριών το οφείλει εκτός από τους ιδρυτές του και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς. Και τώρα που ο κόμπος σφίγγει απειλητικά σχεδόν μοιραία, όσοι έχουμε το θλιβερό προνόμιο να βρισκόμαστε αυτές τις ώρες στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ζούμε την ίδια αγωνία, πώς θα επιβιώσει το κοινό μας σπίτι κι εμείς μαζί του. Χωρίς ίχνος υπερβολής η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα του Συγκροτήματος βάζει ακόμη και πάνω από τον βιοπορισμό τις αξίες της ενημέρωσης και της ιστορικής του παρακαταθήκης.

Δυστυχώς φαίνεται πως οι εξελίξεις μας υπερβαίνουν και το τέλος μοιάζει να πλησιάζει. Η αξιοπρέπεια και το επαγγελματικό μας καθήκον όμως επιβάλλουν να σταθούμε όρθιοι ως την ύστατη ώρα. Δεν ξέρουμε πόσο μπορούμε να αντέξουμε χωρίς οξυγόνο αλλά είμαστε αποφασισμένοι, αν πέσουμε, να πέσουμε όρθιοι χωρίς εξευτελισμούς, χωρίς κομισάριους ή έστω καλοπροαίρετους καθοδηγητές....

Η κυβέρνηση και τα κόμματα αν εννοούν όσα διακηρύσσουν για τον πλουραλισμό στην ενημέρωση ξέρουν τι πρέπει να πράξουν. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ούτε ειδική μεταχείριση. Απλώς θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει να εισαχθεί τώρα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που ζητείται εφόσον τίθεται ως προϋπόθεση για τη λεγόμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση. Άλλωστε πρόκειται να ψηφιστεί έτσι κι αλλιώς συνολικά στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια. Σε κάθε περίπτωση ας πέσουν οι μάσκες.

Όλοι εμείς είμαστε εδώ. Ίσως στα χέρια σας για τελευταία φορά.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ