ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Συνεχίζουν τους αποκλεισμούς και δίνουν ραντεβού στην Αθήνα

Μπλόκα αγροτών: Συνεχίζουν τους αποκλεισμούς και δίνουν ραντεβού στην Αθήνα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες, που μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Αθήνα, θα κάνουν διαδηλώσεις και μπλόκα σε κάθε νομό της χώρας.

Όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική αγροτική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, την Πέμπτη θα γίνει η πρώτη διαμαρτυρία και συμβολική κατάληψη στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται από αγρότες του μπλόκου της Μελούνας και το ραντεβού δίνεται στο κόμβο του Αργυροπουλίου στις 11:00 το πρωί, όπου οι συγκεντρωμένοι αγρότες θα μεταβούν στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ.

Ανάλογες κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν και για άλλους νομούς οι εκπρόσωποι από τα μπλόκα και τις επιτροπές αγώνα, οι οποίοι προετοιμάζουν τις διαμαρτυρίες τους έξω από εφορίες, υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, αλλά και τραπεζών, ενώ οι αγρότες έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα για τις 14 Φεβρουαρίου.

Θα έχει προηγηθεί η συνάντηση των αγροτών της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων με τους συναρμόδιους υπουργούς, η οποία «κλείδωσε» για την Παρασκευή 10/2.

Ειδικότερα, αγροτοκτηνοτρόφοι από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και με στελέχη της κυβέρνησης, από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος, την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Αποστόλου, το ραντεβού κλείστηκε ύστερα από σχετικό τηλεφωνικό αίτημα που έγινε και στη διάρκεια της συνάντησης θα τεθούν τα αιτήματα των αγροτών, προκειμένου να δοθούν λύσεις.

Ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι πάντα ανοιχτοί στον εποικοδομητικό διάλογο, ώστε οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα "να μας καταθέσουν και να μας αναλύσουν τα αιτήματα και τα προβλήματά τους και αν διαπιστώσουμε ότι κάπου μπορούμε να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις, να τις κάνουμε".

Μεταξύ άλλων, είπε ότι ο πρωτογενή τομέας είναι ένας κλάδος που η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με "όλες της τις δυνάμεις" και πρόσθεσε: "έχουμε αποδείξει ότι εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια, εμείς είμαστε δίπλα στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας".

Στο μεταξύ σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας, καθώς την Πέμπτη, από τις 12 το πρωί, αναμένεται να ξεκινήσει ο 24ωρος συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ