ΕΛΛΑΔΑ

Άκης Τσοχατζόπουλος: Απορρίφθηκε η τέταρτη αίτηση αποφυλάκισής του

Άκης Τσοχατζόπουλος: Απορρίφθηκε η τέταρτη αίτηση αποφυλάκισής του
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος έλαβε ακόμα μια αρνητική απάντηση στο αίτημα του για αποφυλάκιση, από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα, για τέταρτη φορά, την αίτηση του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών που του έχει επιβληθεί σε πρώτο βαθμό, για παράνομες αμοιβές από τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM 1.

Οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου είχαν καταθέσει στο δικαστήριο την γνωμάτευση του αναπληρωτή καθηγητή Αγγειοχειρουργικής, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Χρήστου Κλωνάρη, σύμφωνα με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος παρουσιάζει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, με δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο.

Ο καθηγητής αποφαίνεται ότι αν δεν αντιμετωπιστεί με άμεση θεραπεία και εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση το πρόβλημα, η κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού θα επιδεινωθεί. Σημειώνεται πως ο κ. Τσοχατζόπουλος νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο Αττικό νοσοκομείο.

Αρνητική στην αίτηση του πρώην υπουργού ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως, η οποία, αν και αποδέχθηκε τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο κ. Τσοχατζόπουλος, έκρινε πως η συνέχιση της κράτησής του δεν θα του προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός επικαλέστηκε και διακομιδή του πρώην υπουργού στο νοσοκομείο προκειμένου να ισχυροποιήσει την θέση της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η βλάβη αν παραμείνει κρατούμενος, δεν θα είναι δυσανάλογη «όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας, μέσα σε λίγες ώρες, είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ