ΕΛΛΑΔΑ

Β. Πατουλίδου στο CNN Greece για Κορδελιό: Όσοι μπορούν, ας φύγουν από το Σάββατο

Β. Πατουλίδου στο CNN Greece για Κορδελιό: Όσοι μπορούν, ας φύγουν από το Σάββατο
Eurokinissi/φώτο αρχείου

Έκκληση σε όσους κατοίκους από τις “ζώνες επικινδυνότητας” του Κορδελιού- Ευόσμου και των Αμπελοκήπων- Μενεμένης έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από το Σάββατο ώστε να διευκολύνουν τη διαδικασία της πρωτοφανούς μαζικής εκκένωσης απευθύνει, μέσω του CNN Greece, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

“Συνιστώ στους πολίτες, οι οποίοι κατοικούν μέσα στην ακτίνα του 1,9 χιλιομέτρου που πρέπει να εκκενωθεί, αν έχουν κάποιο χωριό ή συγγενείς σε κάποια άλλη περιοχή να φύγουν με το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο από την προηγούμενη ημέρα συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας το πρωί της Κυριακής οπότε θα ξεκινήσει η, έτσι κι αλλιώς, δύσκολη επιχείρηση της οργανωμένης απομάκρυνσης του κόσμου” τονίζει η κα Πατουλίδου.

Η ίδια υπογραμμίζει ότι για την ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση των πολιτών στους κλειστούς χώρους συγκέντρωσης που έχουν προβλεφθεί από τους δήμους θα υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, του ΚΤΕΛ, 10 λεωφορεία των “Ελληνικών Πετρελαίων” αλλά και ταξί. Επίσης ενημερώνει ότι πυροσβέστες, υπάλληλοι των δήμων και εκατοντάδες εθελοντές θα παρέχουν διαρκώς πληροφορίες στους πολίτες, ενώ “ειδικά κέντρα επιχειρήσεων” θα λειτουργούν τόσο στην περιφέρεια, όσο και στην αστυνομία και στα δημαρχεία των εμπλεκόμενων περιοχών. Πάντως όταν τη ρωτάμε με ποιό τρόπο θα διασφαλισθεί ότι όλοι οι πολίτες θα ανταποκριθούν σ' αυτή την υποχρεωτική μετακίνηση και θα δεχθούν να εγκαταλείψουν για 6-7 ώρες το σπίτι τους, η απάντησή της είναι κατηγορηματική:

“Γνωρίζω ότι το να απομακρύνεις τον κόσμο από την εστία του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλω, όμως, να πιστεύω ότι απευθυνόμαστε σε ενήλικες. Το να γυρνάμε πόρτα- πόρτα για να δούμε αν άδειασαν όλα τα σπίτια είναι σαν να μιλάμε σε μικρά παιδιά. Όλοι εκείνοι που μπορεί να θεωρήσουν παραμύθι όλο αυτό, ας σεβαστούν την επικινδυνότητα της προσπάθειας των πυροτεχνουργών. Ας σεβαστούν το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να εργαστούν με ηρεμία και ησυχία για να αφαιρέσουν με ασφάλεια τον πυροκροτητή και να μεταφέρουν τη βόμβα στο πεδίο βολής του Ασκού- Προφήτη”.

Όλες αυτές τις ημέρες η Βούλα Πατουλίδου, ως αντιπεριφερειάρχης, μαζί με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τους τρεις δημάρχους που ανήκουν ή γειτνιάζουν με τη “ζώνη επικινδυνότητας” έχουν σηκώσει το βάρος του συντονισμού της μετακίνησης των 72.000 πολιτών. Παρ' όλα αυτά όταν ζητάμε να μας περιγράψει πως αντιμετωπίζει όλη αυτή την πρωτόγνωρη “επιχείρηση Κορδελιό”, περιορίζεται να μας πει: “Είναι τόσο βαρύ όλο αυτό που συμβαίνει ώστε δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να με προβληματίσει. Θα το σκεφτώ από Δευτέρα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ