Για νέο σκηνικό έντασης στα Ίμια κάνουν λόγο οι Τούρκοι
Καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει πλέον η ένταση Τουρκίας-Ελλάδας στο Αιγαίο.
Η Άγκυρα μετά τις δικές τους παραβιάσεις στις βραχονησίδες των Ιμίων, κάνουν λόγο και για ελληνικές προκλήσεις, διοχετεύοντας στον Τύπο, φωτογραφίες και βίντεο.
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolou», έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο από τα Ίμια, στο οποίο εμφανίζεται σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής να πλησιάζει στις βραχονησίδες και το τουρκικό Λιμενικό να επεμβαίνει ζητώντας του να απομακρυνθεί.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το τουρκικό Λιμενικό κατέγραψε την κίνηση ενός σκάφους του ελληνικού Λιμενικού, το οποίο «πλησίασε ξανά τις βραχονησίδες Ίμια» και εκεί παρενέβη «με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το ελληνικό σκάφος 10 λεπτά αργότερα».
Μάλιστα, στο βίντεο ακούγεται και η φωνή του Τούρκου λιμενικού να λέει: «Τουρκική ακτοφυλακή, βρίσκεστε σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Αποχωρήστε άμεσα».
Άμεση ήταν και η αντίδραση του ελληνικού σκάφους, το οποίο απαντώντας στο τουρκικό πλωτό το ενημέρωσε ότι βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πρέπει να τα εγκαταλείψει άμεσα.
ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Ποια οφέλη επιφυλάσσει το νέο σύστημα - Τα νέα ψηφιακά εργαλεία
03:00
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Ποια η προθεσμία υποβολής
02:00
«Τέλος χρόνου» για τις χειμερινές εκπτώσεις - Tι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
01:00
ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 27 Φεβρουαρίου
00:30