Κερατσίνι: Σύλληψη πλοιάρχου για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης
Διαρροή παχύρρευστης ουσίας που βρίσκονταν σε ειδικούς ασκούς, μέσα σε κοντέινερ φορτηγού πλοίου σημαίας Ιταλίας, διαπιστώθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή, στο λιμάνι του Ικονίου, στο Κερατσίνι.
Αρχικά η ουσία είχε εξαπλωθεί στο κατάστρωμα του πλοίου και στη συνέχεια μέρος της διέρρευσε στη θάλασσα, προκαλώντας θαλάσσια ρύπανση έκτασης περίπου εκατόν δέκα τετραγωνικών μέτρων (110m2).
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η ρύπανση αντιμετωπίστηκε άμεσα με μέσα του πλοίου, καθώς και με τη συνδρομή ιδιωτικής απορρυπαντικής εταιρείας.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο πλοίαρχος του πλοίου, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Δώρα ζωής από τον θάνατο γυναίκας στη Λαμία - Λήφθησαν ήπαρ και νεφροί
10:33
Χρυσοχοΐδης: Υπάρχουν δυνητικοί κίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας (vid)
10:23
Χιλιάδες επιθέσεις σε 14 χώρες και η «φωτιά» στο πετρέλαιο: Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από χάρτες και γραφήματα
10:13
Μητσοτάκης για επιπτώσεις από πόλεμο: Η δημοσιονομική σοβαρότητα μας δίνει περιθώρια παρέμβασης
10:02