ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες ναρκωτικών

Ναύπλιο: Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες ναρκωτικών
astynomia.gr

Δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών εξαρθρώθηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου σε περιοχές της Αργολίδας, της Αττικής και της Καρδίτσας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 16 άτομα, εκ των οποίων 12 Έλληνες, ηλικίας, από 27 έως 57 ετών, τρεις Αλβανούς, ηλικίας 20, 21 και 29 ετών, και μία 47χρονη Ρωσίδα, ενώ αναζητείται ένας 45χρονος.

Η δραστηριότητα των δύο εγκληματικών οργανώσεων είχε ξεκινήσει πριν από περίπου τέσσερις μήνες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, για να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες της, οι δράστες χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία άλλων, αλλοδαπών.

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί βρήκαν ενάμισι κιλό κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ, πολλά κινητά τηλέφωνα, κ.α.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ