Κρήτη: Αναβλήθηκε η δίκη των 12 φοιτητών για την κατάληψη του Πανεπιστημίου Κρήτης
Αναβλήθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου 2017 η δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης που κατηγορούνται ότι, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του Συλλόγου τους το 2011, πραγματοποίησαν κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων, ενάντια στον νόμο-πλαίσιο 4009/2011 για τα ΑΕΙ.
Επίσης, οι 12 κατηγορούμενοι φοιτητές στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους διεκδικούσαν να έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τα μαθήματα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου του 2011 που είχε χαθεί λόγω της κατάληψης ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου,
Στο μεταξύ, το πρωί, σε ένδειξη συμπαράστασης, φοιτητές και φορείς, που εξέφρασαν, για μια ακόμη φορά, την αντίθεσή τους στη δίωξη των 12 φοιτητών, ζητώντας την «αθώωση των 12 και καμιά ποινικοποίηση των αγώνων τους».
Οι συμφοιτητές τους συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου και μπροστά από τα δικαστήρια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.
Πενταετής φυλάκιση για τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν - Αντιμέτωπος με άλλες επτά δίκες
09:11
Σπάτα: Πώς οι Κινέζοι «τρύπωναν» σε κινητά μέσω «ψεύτικης κεραίας» σε πορτ μπαγκάζ - Η μέθοδος «SMS Blaster Attack»
09:02
Αίγιο: Συνελήφθη o 16χρονος που ξυλοκόπησε συνομήλικό του έξω από σχολείο
09:02
Star Wars: Αποχωρεί η Κάθλιν Κένεντι μετά από 14 χρόνια στο «τιμόνι» της Lucasfilm
08:54