ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας διέταξε την κράτηση μεθυσμένου οδηγού ως δημόσιου κινδύνου

Εισαγγελέας διέταξε την κράτηση μεθυσμένου οδηγού ως δημόσιου κινδύνου
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Απόφαση που δεν συνηθίζεται πήρε ένας Εισαγγελέας στον Βόλο. Αποφάσισε να παραμείνει υπό κράτηση οδηγός που συνελήφθη μεθυσμένος μέχρι να γίνει η δίκη του, ως δημόσιος κίνδυνος. 

Ο έλεγχος του οδηγού από άνδρες της Τροχαίας Βόλου έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην Λεωφόρο Λαρίσης και ενώ ο 45χρονος οδηγός είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, προφανώς λόγω μέθης, και είχε πέσει στην διαχωριστική νησίδα, χωρίς ο ίδιος να τραυματιστεί, αλλά μόνο να προκληθούν υλικές ζημιές στο όχημα.

Στον τροχονομικό έλεγχο και στο αλκοτέστ που τον υπέβαλαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου, βρέθηκαν πολλές παρατυπίες και παρανομίες ,με κυριότερη την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του στην πρώτη μέτρηση 1,43 τοις χιλίοις και στη δεύτερη 1,29 τοις χιλίοις.

Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Βόλου και ακολούθως στο Αυτόφωρο, από όπου έλαβε και πήρε προθεσμία για να δικαστεί τη Δευτέρα, αλλά με απόφαση του Εισαγγελέα ετέθη υπό κράτηση διότι είχε απασχολήσει αρκετές φορές την Τροχαία με αδικήματα μέθης και πρόκλησης τροχαίων.

Η εισαγγελική απόφαση ελήφθη διότι ο 45χρονος οδηγός έχει προκαλέσει τροχαίο με εγκατάλειψη, του έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης διπλώματος οδήγησης για 5 χρόνια και έχουν εκδοθεί εις βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Ανάλογο περιστατικό στον Βόλο με μεθυσμένο οδηγό που διατάχθηκε η κράτησή του, είχε επαναληφθεί πριν από 11 περίπου χρόνια, λόγω υπερβολικής μέθης κατά την οδήγηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ