Ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο (pics&vid)
Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.
Τα αίματα άναψαν όταν περίπου 20 άτομα είδαν μία κλούβα των ΜΑΤ. Αμέσως η ομάδα των νεαρών επιτέθηκε στην κλούβα πετώντας διάφορα αντικείμενα.
Τα επεισόδια διήρκησαν για λίγο καθώς η κλούβα αποχώρησε από το σημείο.


Όπως σημειώνουν οι μαθητές: «Κινητοποιούμαστε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, ενάντια στις αλλαγές και τα μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Συγκεκριμένα μαθητές και μαθήτριες διεκδικούν: «Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει» και καλούν την κυβέρνηση να εξασφαλίσει: «Τώρα χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Θέρμανση σε κάθε σχολείο και τάξη».
Παράλληλα ζητούν να μη γίνει καμία: «Αλλαγή στις ημερομηνίες των πανελλαδικών. Καμία σκέψη για κατάργηση των επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων. Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε. Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Δωρεάν-ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας.
Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές. Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες. Υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμό ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων».
Πειραιώς: Δύναμη πυρός στο bancassurance η ενοποίηση με Εθνική Ασφαλιστική - Πότε το business plan
09:41
Athens Gastronomic Forum: Κορυφαία ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής δίνουν το «παρών»
09:30
Επίσημα χειμώνας στη Νέα Υόρκη: «Ντύθηκε» στα λευκά το Central Park - Εντυπωσιακές εικόνες (pics)
09:20
Χάρτης πληρωμών και ελαφρύνσεων: Τι ισχύει για συνταξιούχους, ενοικιαστές και μισθωτούς το 2026
09:12