ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική για το «πόθεν έσχες» της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη

Προκαταρκτική για το «πόθεν έσχες» της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη
eurokinissi (αρχείου)

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, σε βάρος του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για την υπόθεση με τη δήλωση του πόθεν έσχες.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε την μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Ο Κώστας Βαξεβάνης με την μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να ερευνηθεί εάν νόμιμα δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και περιουσιακά στοιχεία της σύζυγου του Μαρέβας, ενώ ζητεί να διερευνηθούν και άλλα θέματα όπως τα χρήματα με τα οποία η Μαρέβα Μητσοτάκη αγόρασε ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι.

Να σημειωθεί, ότι ως προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω του νόμου περί ευθύνης των υπουργών δεν μπορεί να κινηθεί καμία δικαστική διαδικασία εάν δεν υπάρξει η προηγούμενη συγκατάθεση της Βουλής. Έτσι, η προκαταρκτική έρευνα η οποία θα διενεργηθεί αφορά, αρχικά, μόνο τη Μαρέβα Μητσοτάκη.

Με δήλωσή της στις 7.2.2017 η κ.Μαρέβα Μητσοτάκη όταν η εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ είχε τονίσει πως την τραγική περίοδο της διάστασης της με τον κ. Μητσοτάκη «την μεταλλάσσουν σε προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν την δήλωση πόθεν έσχες».

«Ουδέν αναληθέστερων» είχε επισημάνει η κ. Γκαρμπόβσκι και πρόσθετε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης«από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βούλης την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ ακροατηρίω συζήτηση ( ο νόμος τότε απαιτούσε δύο συζητήσεις για την έκδοση του διαζυγίου)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ