ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό CNN Greece: Στο παιδικό δωμάτιο έκρυβε τα όπλα η Πόλα Ρούπα (pics)

Αποκλειστικό CNN Greece: Στο παιδικό δωμάτιο έκρυβε τα όπλα η Πόλα Ρούπα (pics)

Σε γιάφκα με κρυψώνες κάτω από τις ντουλάπες, ακόμα και του παιδικού δωματίου, είχε μετατρέψει το σπίτι που διέμενε το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα.

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece, έχουν καταγραφεί οι τσάντες με τα καλάσνικοφ, τα πιστόλια, οι σφαίρες, αλλά και οι χειροβομβίδες που έκρυβε η Ρούπα στο διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο, όπου έμενε με τον γιό της.

Η Ρούπα είχε ξηλώσει -όπως καταγράφει ο φωτογραφικός φακός- τη βάση από τις ντουλάπες και εκεί μέσα είχε κρύψει τα σακίδια με τα όπλα.

Στη φωτογραφία με τη σήμανση "8", οι αστυνομικοί μόλις έχουν εντοπίσει το πρώτο σακίδιο χρώματος γκρι με το πολεμικό όπλο, ενώ διακρίνεται στο κάτω μέρος και το παιδικό χαλί.

Σε άλλη φωτογραφία με τη σήμανση "10" φαίνονται οι χειροβομβίδες, τις οποίες η Ρούπα είχε τοποθετήσει πρόχειρα σε πλαστικές σακούλες και τις έκρυβε στο ίδιο σημείο.

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα όπλα ήταν μέσα σε σακίδια, προφανώς για να είναι έτοιμα να μεταφερθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή, χωρίς να χαθεί χρόνος και κυρίως χωρίς να προκληθούν υποψίες.

Τα πιστόλια ήταν μαζί με τις σφαίρες σε ενα γκρι σακίδιο.

Η Ρούπα είχε πάντα μαζί της όπλο όταν κυκλοφορούσε και όπως και η ίδια έχει πει δεν θα δίσταζε να σκοτώσει αστυνομικό, αν ειχε την ευκαιρία.

Μέσα στην τσάντα της -μια μικρή καφέ όπως φαίνεται και στη φωτογραφία- είχε το πιστόλι της με τον γεμιστήρα κανονικά, καθώς και ένα δεύτερο γεμιστήρα.

Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα των Αρχών, στο σπίτι αυτό η Ρούπα διέμενε για πάνω από δύο χρόνια και επέτρεπε μόνο στην Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, επίσης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, να μπαίνει στο διαμέρισμα.

Η Αθανασοπούλου αποδέχτηκε μάλιστα από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της ότι είναι μέλος της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ομάδας και μάλιστα λόγω του νεαρού της ηλικίας της, δεν αποκλείουν οι Αρχές να είναι το πρόσωπο που θα πάρει στα χέρια της τα ηνία της οργάνωσης, καθώς ήδη έχει για τα καλά δικτυωθεί στο συγκεκριμένο χώρο.

Όσο για τον προμηθευτή των όπλων, οι Αρχές δεν αποκλείουν να πρόκειται για τον άνδρα που συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της Ρούπα για ληστείες, και ο οποίος έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ως ο βασικός προμηθευτής όπλων τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ