ΕΛΛΑΔΑ

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απειλούν οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απειλούν οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους αποφάσισαν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου Αττικής της Υπηρεσίας Ασύλου σε συνέλευσή τους. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα.

Σύμφωνα με τους συμβασιούχους, τα αιτήματα που παρουσίασαν είναι άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων τους, σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, ανάδειξη των καθημερινών δυσχερειών, αίτημα αντιμετώπισης «των βιοποριστικών προβλημάτων και των μη αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ενδοχώρα και τα νησιά», περιγραφή της ιδιαίτερης φύσης του έργου της Υπηρεσίας Ασύλου που απαρτίζεται περίπου κατά το ήμισυ από συμβασιούχους, καθώς και διεκδίκηση σταθερής εργασίας και ανανέωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου με διορισμούς μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των σταθερών και πάγιων αναγκών λαμβάνοντας ως προϋπόθεση την προϋπηρεσία στον ίδιο φορέα.

Όπως συμπληρώνουν, ο υφυπουργός επανέλαβε την υπόσχεση που είχε διατυπωθεί στην προηγούμενη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, ότι θα καταβληθούν οι μισθοί μέχρι τις αρχές Μαρτίου «χωρίς ωστόσο να δεσμευθεί ως προς το ότι θα καταβληθεί ως τότε το σύνολο των δεδουλευμένων».

Οπως γράφει το ΑΠΕ, οι συμβασιούχοι καταλήγουν λέγοντας ότι αποφάσισαν την επιδίωξη νέας συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ