Πανελλήνιες εξετάσεις: Αδιάβλητο σύστημα, αλλά με αδυναμίες λέει ο Γαβρόγλου
Στην ανάγκη για αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων εγγενώς, παιδαγωγικά δεν λειτουργεί».
Σύμφωνα με τον υπουργό, το υπάρχον σύστημα είναι αδιάβλητο, αλλά έχει αδυναμίες, γι΄ αυτό και ζήτησε συναίνεση για τη διαμόρφωση ενός συστήματος που, όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δεν αδικεί τον άριστο, ο οποίος δεν μπαίνει στην σχολή που θέλει λόγω ενός μορίου ή που δεν ευνοεί την αποστήθιση.
Στόχος είναι η προώθηση ενός σχεδίου σε ορίζοντα τριετίας και η διαμόρφωση ενός μικτού συστήματος για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, αποκλείοντας την εισαγωγή τους χωρίς εξετάσεις.
Ο Κ. Γαβρόγλου ανέφερε τέλος, ότι φέτος υπήρξε αύξηση 5% στον προϋπολογισμό για την Παιδεία και σημείωσε ότι «είναι ανάγκη να αποκτήσουμε μια νέα κανονικότητα στην εκπαίδευση».
Πολωνία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης που έλαβε άσυλο από την Ουγγαρία
22:33
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Μιλάνο: Η λαμπρή έναρξη - Δυναμικό παρών από την ελληνική αποστολή (vids)
22:24
Επιχείρηση διάσωση 43 αλλοδαπών νότια της Κρήτης - Μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες
22:14
Η ανάρτηση Μητσοτάκη με τη Μαρέβα από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Μιλάνο
22:05