ΕΛΛΑΔΑ

Δυσαρεστημένοι οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης από την τροπολογία

Δυσαρεστημένοι οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης από την τροπολογία
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δυσαρεστημένοι εξακολουθούν να είναι οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης οι οποίοι πραγματοποιούν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, παρά την τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση, η οποία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι τρία έτη κατ΄ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, η νέα διάταξη προβλέπει τριετίες πυροσβεστών, δημιουργώντας στο Πυροσβεστικό Σώμα υπαλλήλους τεσσάρων ταχυτήτων.

Επιπλέον, αφού χαρακτηρίζουν «έκτρωμα» την εν λόγω τροπολογία, ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση τους κοροϊδεύει και τους εξαπατά και για το λόγο αυτό δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο δρόμο.

Η τροπολογία ορίζει ακόμα πως με τη λήξη της τριετούς παράτασης, οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα εντάσσονται στη συνέχεια αυτοδίκαια στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και θα καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.

Προβλέπεται, επίσης, ότι με ΚΥΑ μπορεί η κατά τα ανωτέρω ένταξη αυτών να γίνει και πριν από την παρέλευση της πενταετίας. Επίσης ορίζεται ότι απονέμεται στους ανωτέρω, με ΠΔ, αναδρομικά από 9.2.2017, ο βαθμός πυροσβέστη αναφορικά με την επετηρίδα και τις βαθμολογικές προαγωγές αυτών.

Σημειώνεται ότι από τους 4.000 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι περίπου 2.000 ζητούν να μονιμοποιηθούν, σύμφωνα με τον νόμο, ενώ οι υπόλοιποι την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Διαβάστε επίσης:

Κατατέθηκε η τροπολογία για τους πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης

Συλλαλητήριο πυροσβεστών έξω από τη Βουλή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ