ΕΛΛΑΔΑ

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους πυροσβέστες - Παραμένουν έξω από τη Βουλή (pics)

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους πυροσβέστες - Παραμένουν έξω από τη Βουλή (pics)

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης η τροπολογία για το καθεστώς μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι.

Κατά της τροπολογίας ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Οι 4.000 πυροσβέστες παραμένουν έξω από τη Βουλή και είναι άγνωστο πως θα αντιδράσουν καθώς νωρίτερα είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για την τροπολογία χαρακτηρίζοντάς την «έκτρωμα» και δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση τους κοροϊδεύει και τους εξαπατά.

Ρεπορτάζ: Νικολέτα Παπάζογλου

pyr2

pyr3
nikol123
nikol copy
nikol3 copy copy

Τι ορίζει η τροπολογία

Η τροπολογία ορίζει ακόμα πως με τη λήξη της τριετούς παράτασης, οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα εντάσσονται στη συνέχεια αυτοδίκαια στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και θα καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.

Προβλέπεται, επίσης, ότι με ΚΥΑ μπορεί η κατά τα ανωτέρω ένταξη αυτών να γίνει και πριν από την παρέλευση της πενταετίας. Επίσης ορίζεται ότι απονέμεται στους ανωτέρω, με ΠΔ, αναδρομικά από 9.2.2017, ο βαθμός πυροσβέστη αναφορικά με την επετηρίδα και τις βαθμολογικές προαγωγές αυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ