ΕΛΛΑΔΑ

Τσικνοπέμπτη 2017: Τα Χανιά τίμησαν τις ψησταριές

Τσικνοπέμπτη 2017: Τα Χανιά τίμησαν τις ψησταριές
Cretapost

Σε μια απέραντη... υπαίθρια ψησταριά, μετατράπηκαν τα Χανιά, καθώς η Τσικνοπέμπτη τιμήθηκε και με το παραπάνω από επιχειρηματίες και πολίτες.

Εκτός από τις ψησταριές, τις ταβέρνες και τα οβελιστήρια, όπου παραδοσιακά συγκεντρώνεται κόσμος, υπαίθριες ψησταριές στήθηκαν και από επιχειρήσεις και καταστήματα, προσκαλώντας τους περαστικούς αλλά και φίλους για ένα μεζέ «στο πόδι» που φυσικά συνοδευόταν από ένα ποτήρι κρασί, μπύρα αλλά και τσικουδιά, όπως περιγράφει το ΑΠΕ.

Το απόγευμα στην Κίσσαμο με πρωτοβουλία του δήμου, κινητές ψησταριές πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους, για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία «Ελευθερίου Βενιζέλου» όπου και πραγματοποιήθηκε το γλέντι της Τσικνοπέμπτης, ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας θα «τσικνίσουν» μετά τις 7 το απόγευμα στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια οπού παραμένουν για τρίτη εβδομάδα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.

Μάλιστα κάλεσαν με ανακοίνωση τους πολίτες και άλλους αγρότες σε λαϊκό γλέντι.

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης τηρήθηκε επίσης σε πολλά σχολεία με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων ενώ το «τσίκνισαν» και σε πολλά φροντιστήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ