ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Παιδείας: Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στη Καλών Τεχνών Ιωαννίνων

Υπ. Παιδείας: Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στη Καλών Τεχνών Ιωαννίνων
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπουργική απόφαση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών στο τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα από φέτος, οι εξετάσεις θα διενεργούνται τον Σεπτέμβριο και οι υποψήφιοι θα διαγωνίζονται εκτελώντας εικαστικά έργα από τουλάχιστον δύο πρότυπα, έμψυχα ή άψυχα ή και τα δύο.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα υποβάλλονται στη γραμματεία του τμήματος από 25 μέχρι και 31 Αυγούστου 2017.

Η αλλαγή «απορρέει από τον νόμο και λαμβάνει υπόψη τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη φύση του γνωστικού αντικειμένου του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη σχετική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου», σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι απόφοιτοι της σχολής θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τις αντίστοιχες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα μπορούν δηλαδή, μεταξύ άλλων, να διδάσκουν στη δημόσια και ιδιωτική Εκπαίδευση ή να εργάζονται σε δημόσια και ιδιωτικά μουσεία.

Τέλος το υπουργείο σημειώνει ότι το τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών λειτουργούσε από το 2000 ως τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, αλλά από το Μάρτιο 2016 έλαβε τη σημερινή του ονομασία (βάσει του ν. 4386/2016).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ