ΕΛΛΑΔΑ

Απόκριες 2017: Έκλεψαν καρδιές οι μικροί καρναβαλιστές στην Πάτρα (pics)

Απόκριες 2017: Έκλεψαν καρδιές οι μικροί καρναβαλιστές στην Πάτρα (pics)
ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ/AΠΕ-ΜΠΕ

Γεμάτοι με παιδικά γέλια και φωνές ήταν οι δρόμοι της Πάτρας σήμερα, με περισσότερα από 10.000 παιδιά να συμμετέχουν στο καρναβάλι των μικρών.

Χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν τα πεζοδρόμια για να δουν από κοντά τους μικρούς καρναβαλιστές, οι οποίοι δίνουν κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό χρώμα στη μεγάλη διοργάνωση της Πάτρας. Ο καιρός στάθηκε «σύμμαχος» των παιδιών, που ξεφάντωσαν.

Η παρέλαση του καρναβαλιού των παιδιών ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί με τη δημοτική μουσική και τη μασκότ του καρναβαλιού, τον «Τζίτζικα». Ακολούθησαν τα άρματα «Προπομπός Κιθαρίστας», «Ο Ποσειδώνας», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Τραινάκι», «Πειρατικό Καράβι»,«Γάτος με ξίφος», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα» και το «Μουσικό Άρμα».

Μετά, τα άρματα άρχισαν να παρελαύνουν για περισσότερες από δύο ώρες, οι 95 ομάδες όπου συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 παιδιά. Κάποιες από τις ομάδες συνοδεύονταν από άρματα και καρναβαλικές κατασκευές.

Από την Πάτρα συμμετείχαν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα προσχολικής αγωγής, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, αθλητικοί σύλλογοι και ενώσεις, εκπολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς, κλάδοι λυκόπουλων, καθώς και ανεξάρτητες συμμετοχές. Συμμετείχαν και ομάδες εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από τον Πύργο, την Αμφιλοχία και τη δυτική Αχαΐα.

Η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού των παιδιών ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου. Μέλη και των πέντε συλλόγων των «σοκολατοριχτών» έριξαν προς τους θεατές πολλές σοκολάτες, τηρώντας για μια ακόμη χρονιά το καρναβαλικό αυτό έθιμο.

Διαβάστε επίσης:

Απόκριες 2017: Περισσότερα από 10.000 παιδιά θα κλείσουν το καρναβάλι στην Πάτρα

Απόκριες 2017: Οι κυριακάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων

Καθαρά Δευτέρα 2017: Πότε θα πετάξουμε χαρταετό

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ