ΕΛΛΑΔΑ

Απόκριες 2017: Αυτός είναι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος (pics)

Απόκριες 2017: Αυτός είναι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος (pics)
tempo24.gr

Το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων βάζει τις τελευταίες πινελιές στα εντυπωσιακά – για ακόμη μια χρονιά – άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού πριν αποκαλύψει τα δημιουργήματα στους πολίτες, που για ακόμη μια φορά αναμένεται να συρρεύσουν στους δρόμους της πόλης.

Τα άρματα δημιουργήθηκαν από καλλιτέχνες και κατασκευαστές ξεχωριστής τεχνογνωσίας, με συντονιστή τον Πέτρο Βρυώνη και φέρουν μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία που γνωρίζει κάθε χρόνο το καρναβάλι της πόλης. Οι δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου δίνουν πάντα ξεχωριστό χρώμα με την καλλιτεχνική τους ποιότητα και - πολλάκις - την σατυρική τους διάθεση.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 20:30 οι Πατρινοί και όσοι ταξιδέψουν στην πόλη θα γίνουν μάρτυρες της παρέλασης των αρμάτων στην πλατεία Γεωργίου. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το tempo24.gr, στις 18.00 θα γίνει η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 14.00 η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2017.

Η κρίση θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και φέτος. Η φετινή ιδέα ήταν να ξετυλιχτεί η μορφή του Καρνάβαλου σε τρία επίπεδα κι έτσι η μορφή του ενός ξεπηδά από τη μορφή ενός άλλου και αυτός από τη μορφή ενός τρίτου. Ο αριθμός τρία είναι ξεκάθαρη αναφορά στην οικονομική κρίση. Ο Καρνάβαλος επιβαίνει σε ένα καράβι, που το σέρνουν πολίτες όλων των φυλών, και το οδηγείται εν μέσω τρικυμίας από τον χρηματιστή εκπρόσωπο του διεθνή καπιταλισμού.

arma

(tempo24.gr)

Όλο το άρμα χαρακτηρίζεται από τα έντονα χρώματα και οι διαστάσεις του είναι 10μ (μήκος) Χ 5μ (πλάτος) Χ 6μ (ύψος) και μαζί με τη σάτιρα απηχεί μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική δημιουργία. Η κίνηση των κουπιών έγινε σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών – Ομάδα Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας του φοιτητή Λευτέρη Κατρατζή.

Το άρμα της Βασίλισσας, που δημιούργησε ο Νίκος Λιβάνης και θα υποδεχτεί την Άντρια Παναγιωτοπούλου, τη φετινή βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού, είναι επίσης εξαιρετικά εντυπωσιακό. Οι διαστάσεις του άρματος είναι 12μ (μήκος) Χ 4,5μ (πλάτος) Χ 5,8μ (ύψος).

arma5
arma6

Ο τίτλος «Ο Πόλεμος των Ναρκωτικών» δόθηκε στο άρμα που δημιούργησε ο Δημήτρης Ντζουμάνης . Είναι δυο φιγούρες (μικρής ηλικίας άτομα), βαμμένες με έντονα χρώματα - πορτοκαλί και μπλε - και με στίγματα, τρέχουν κρατώντας μια ομπρέλα για προστασία και πίσω τους ένα κανόνι ρίχνει σύριγγες ως πυρά. Οι διαστάσεις του άρματος είναι 8μ (μήκος), 4μ (πλάτος) και 5,5μ (ύψος).

Το άρμα του Ποσειδώνα των Παντελή Χατζόπουλου και Δημήτρη Ντζουμάν, παρουσιάζει τον Ποσειδώνα ακολουθημένο από τρία δελφίνια. Οι διαστάσεις του άρματος είναι 6,20μ (μήκος), 3μ (πλάτος) και 3,80μ (ύψος).

arma2
arma1

Τα υπόλοιπα άρματα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου που θα παρελάσουν στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής 26-2, είναι τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών: «Προπομπός Κιθαρίστας», «Ξαφνικά ένα Παπαγάλος», «Το Τραινάκι», «Πειρατικό Καράβι», «Ο Γάτος με ξίφος», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα», όλα του Παντελή Χατζόπουλου, καθώς και το Μουσικό άρμα και τα τρία άρματα σου σοκολατοπόλεμου.

Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα παρελάσουν τα άρματα «Βασιλιάς Καρνάβαλος», «Βασίλισσα», «Ο Πόλεμος των Ναρκωτικών», «Άρμα του Ποσειδώνα», «Πειρατικό Καράβι», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος» και Μουσικό Άρμα.

arma4
arma7
arma8

πηγή φωτογραφιών: tempo24.gr

Διαβάστε επίσης:

Απόκριες 2017: Έκλεψαν καρδιές οι μικροί καρναβαλιστές στην Πάτρα (pics)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ