ΕΛΛΑΔΑ

Με χειροκροτήματα η υποδοχή των προσφυγόπουλων στο Περιστέρι

Με χειροκροτήματα η υποδοχή των προσφυγόπουλων στο Περιστέρι
CNN Greece

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στα 38 προσφυγόπουλα, που πήγαν πρώτη μέρα σχολείο σήμερα, δεκάδες κάτοικοι του Περιστερίου, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το 13ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

Οι μικροί πρόσφυγες έφτασαν με πούλμαν το μεσημέρι στο σχολείο όπου θα παρακολουθούν στο εξής τα μαθήματά τους, κι έγιναν δεκτά με θερμά χειροκροτήματα από κατοίκους, αλληλέγγυους, καθηγητές, αλλά και μαθητές ακόμη κι από άλλα σχολεία.

Τα δεκάδες πολύχρωμα μπαλόνια αλλά και τα πανώ που έγραφαν «καλώς ήρθατε», δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα άκρως εορταστική, για την πρώτη ημέρα των μικρών προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Το Περιστέρι έδειξε την αλληλεγγύη του στους μικρούς πρόσφυγες μαθητές, με ενδεικτική την δήλωση του ιερέα και εκπαιδευτικού Αθανάσιου Παπαευθυμίου.

IMG 2608

Πηγή: CNN Greece

«Ο Χριστός έλεγε πως για να μπορέσει κάποιος άνθρωπος να πάει στον παράδεισο, θα πρέπει να δίνει ένα κομμάτι ψωμί σε αυτούς που πεινούν, ένα ποτήρι νερό σε αυτούς που διψούν και να περιθάλπει τους ξένους, ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης, σημειώνοντας πως την μέρα της Κρίσεως θα έρθουν κοντά όλα τα Έθνη. Για τον Χριστό όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, ίδιοι».

Έξω από το σχολείο υπήρξαν και ομάδες ανθρώπων που αντιδρούν στην παρουσία των προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο, χωρίς όμως να σημειωθούν επεισόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ