Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο
Μετά τα επεισόδια που εξελίχθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Ωραιόκαστρου με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων, υπήρξε παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα.
Με έγγραφη παραγγελία του προς την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για όσους «πρωταγωνιστούν» σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, που συνδέονται με τον αντιρατσιστικό νόμο.
Με την ίδια παραγγελία ζητά να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα που έλαβαν ήδη χώρα στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο και αφορούν αδικήματα όπως παράνομη βία και σωματικές βλάβες, απλές και επικίνδυνες.
Στο πλαίσιο αυτό ζητείται να εντοπιστούν οι δράστες των παραπάνω πράξεων, με την αξιοποίηση του σχετικού αποδεικτικού υλικού, στο οποίο περιλαμβάνονται πλάνα τηλεοπτικών συνεργείων, μαρτυρικές καταθέσεις κ.ά.
Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε ενημέρωση από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, ενώ η παραγγελία διαβιβάστηκε στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε επίσης:
Ωραιόκαστρο: Ένταση έξω από σχολείο και διαμαρτυρία για τα προσφυγόπουλα (pic&vid)
Ωραιόκαστρο: Τραυματίστηκε νεαρός από συμπλοκές για τα προσφυγόπουλα σε σχολείο (vid)
ΣΥΡΙΖΑ: Οι ρατσιστικές προκλήσεις στο Ωραιόκαστρο θα πέσουν στο κενό
Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας
19:44
Αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν ενδείξεις ρωμαϊκού βιομηχανικού κόμβου σε περιοχή του Σάντερλαντ
19:32
Στηρίζουν την κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Γάζα η Χαμάς, η Φαταχ, ο Ισλαμικός Τζιχάντ και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις
19:25
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία προτρέπει το προσωπικό της να επιδεικνύει «αυξημένη προσοχή»
19:21