ΕΛΛΑΔΑ

Περικυκλωμένο από κλούβες το σχολείο στο Ωραιόκαστρο μετά τα επεισόδια (vids&pics)

Περικυκλωμένο από κλούβες το σχολείο στο Ωραιόκαστρο μετά τα επεισόδια (vids&pics)
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ολιγομελής ομάδα επιχείρησε αλλά απέτυχε να εμποδίσει την προσέλευση των προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, μετά και τα χθεσινά επεισόδια που εξελίχθηκαν στο σημείο.

Η αστυνομία κατάφερε να κρατήσει σε απόσταση την ομάδα ατόμων της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων πολιτών Ωραιοκάστρου», που είχε συγκεντρωθεί και πάλι στο σχολείο.

Ο χώρος γύρω από το σχολείο αποκλείστηκε από αστυνομικές κλούβες και ισχυρή αστυνομική δύναμη εμπόδισε τους διαδηλωτές να πλησιάσουν. Τα προσφυγόπουλα σήμερα προσήλθαν κανονικά, μπήκαν από την μπροστινή πόρτα και παρακολούθησαν τα μαθήματά τους χωρίς προβλήματα.

Για τα βαία επεισόδια που εξελίχθηκαν στο σχολείο υπήρξε και παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα.

«Τα προσφυγόπουλα μπήκαν κανονικά από την είσοδο και όχι από την πίσω πόρτα σαν τους κλέφτες, όπως έγινε χθες λόγω της κατάστασης» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν, τουλάχιστον γι΄ αυτή την εβδομάδα και ίσως και την επόμενη, κάτι που θα εξαρτηθεί από το αν θα συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες.

PROSF2

Αναφερόμενος μάλιστα στην πρόθεση του Συλλόγου Γονέων να καταγγείλει το υπουργείο Παιδείας για την επιλογή του συγκεκριμένου σχολείου για τα μαθήματα των προσφύγων, τόνισε ότι «δεν επιλέγει ο Σύλλογος Γονέων το σχολείο αλλά το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έκανε αυτό που πρέπει, να δώσει μόρφωση σε όλα τα παιδιά που για κάποιο λόγο βρίσκονται στη χώρα μας».

PROSF4

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν υπάρχει περίπτωση μεταφοράς των παιδιών σε άλλο σχολείο», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Άφησε πάντως αιχμές ενάντια στη δημοτική αρχή, σημειώνοντας ότι αν και πήρε θετική απόφαση υπέρ της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, εντούτοις έπρεπε να το δείξει και στην πράξη.

«Τουλάχιστον την πρώτη μέρα που ήρθαν τα παιδιά, έπρεπε να είναι εδώ ο δήμαρχος με το δημοτικό συμβούλιο για να δείξουν σε όλο τον δήμο ότι στηρίζουν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και δεν ήταν μόνο μια απόφαση στα χαρτιά» κατέληξε.

PROSF
PROSF1

Διαβάστε επίσης:

Ωραιόκαστρο: Ένταση έξω από σχολείο και διαμαρτυρία για τα προσφυγόπουλα (pic&vid)

Ωραιόκαστρο: Τραυματίστηκε νεαρός από συμπλοκές για τα προσφυγόπουλα σε σχολείο (vid)

Ωραιόκαστρο: Τραυματίστηκε νεαρός από συμπλοκές για τα προσφυγόπουλα σε σχολείο (vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ