Κατασχέθηκαν έξι τόνοι ντομάτας με υπολείμματα εντομοκτόνου
Οι ελεγκτές τροφίμων της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά κατέσχεσαν ντομάτες συνολικού βάρους 6.104 κιλών.
Η κατάσχεση έγινε από επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων.
Οι ντομάτες εισήχθησαν από την Αίγυπτο. Οι ειδικοί προχώρησαν σε εργαστηριακές εξετάσεις, όπου ανιχνεύτηκαν υπολείμματα εντομοκτόνου, σε συγκεντρώσεις εξήντα φορές μεγαλύτερες από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
Αμέσως μετά, οι έξι τόνοι ντομάτας αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Διαβάστε επίσης:
ΚΟΣΜΟΣ
Ρωσία: Μειώθηκαν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου
18:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγές ΝΔ: «Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει όσα υπέγραφε»
18:45
ΚΟΣΜΟΣ
ΑΠΟΒΑΣΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: Πώς η Γροιλανδία διχάζει το ΝΑΤΟ - Η επιμονή Τραμπ και ο κίνδυνος μιας ιστορικής ρήξης
18:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Χειμάρας
18:28
ΚΟΣΜΟΣ