ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε δίκτυο παράνομης διακίνησης ψευδεπίγραφων φαρμάκων

Εξαρθρώθηκε δίκτυο παράνομης διακίνησης ψευδεπίγραφων φαρμάκων
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Eurokinissi

Δίκτυο παράνομης διακίνησης ψευδεπίγραφων φαρμάκων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας, εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Ως μέλη του συνελήφθησαν πέντε άνδρες, ηλικίας 31 έως 55 ετών, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, αποθήκες, αυτοκίνητα, αλλά και στις εγκαταστάσεις δύο φαρμακαποθηκών κατασχέθηκαν 2.216 συσκευασίες φαρμάκων, αξίας 74.000 ευρώ, συναλλαγματικές, αξίας 630.000 ευρώ, μετρητά, σφραγίδες, τραπεζικά βιβλιάρια, επιταγές, έγγραφα κ.ά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μέρος των συσκευασιών φαρμάκων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, ενώ στο σύνολό τους στερούνταν των προβλεπόμενων παραστατικών προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευσή τους.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ανάμεσα στα κατασχεθέντα φάρμακα περιλαμβάνονται κάποια που περιέχουν ουσίες που υπάγονται στο νόμο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε με τη συνδρομή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), από τον οποίο θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ