ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση καθηγητών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση καθηγητών έξω από το υπουργείο Παιδείας
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Έξω από το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να βρεθούν το μεσημέρι της Πέμπτης οι καθηγητές, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν κατά την γενική συνέλευση των Προέδρων ΕΛΜΕ της χώρας.

Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα γίνουν συγκεντρώσεις στις Διευθύνσεις ή στις Περιφέρειες.

Κεντρικό αίτημα των καθηγητών είναι ο διορισμός μεγάλου αριθμού μόνιμων καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, που υπάρχουν κενά.

Ακόμη η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας την επαναφορά των επαναληπτικών πανελλαδικών, αλλά και την καθιέρωση τους στα ΕΠΑΛ.

Ακόμη ζητά να σταματήσει η επιχείρηση «εκκαθάρισης» του Επαγγελματικών Λυκείων από μη παρακολουθούντες μαθητές και απαιτεί να μην γίνει καμιά ανακατανομή στις αναθέσεις στο μέσο της χρονιάς.

Για να μπορέσουν να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις όσο το δυνατόν περισσότεροι, καθηγητές το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να γίνουν δύο δίωρες στάσεις εργασίας εντός της ημέρας. Μια από τις 12:00 έως τις 14:00 και μια δεύτερη από τις 14:00 έως τις 16:00.

Διαβάστε επίσης:

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Ανατροπές σε σύστημα και τρίτη Λυκείου

Πρόταση - βόμβα από τους πρυτάνεις: Ζητούν μείωση εισακτέων έως 50%

ΔΗΜΟΦΙΛΗ