ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η δίκη του δημάρχου Πάτρας με την Χρυσή Αυγή

Συνεχίζεται η δίκη του δημάρχου Πάτρας με την Χρυσή Αυγή
patrasnews

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης.

Ο δήμαρχος εμφανίστηκε στο δικαστήριο συνοδεία αριθμού πολιτών που του συμπαραστέκονται, ενώ το παρών - για να σταθεί στο πλευρό του - έδωσε και ο δημοφιλής ηθοποιός, Κώστας Καζάκος.

Δημοτικοί υπάλληλοι, που μαζί με οργανώσεις, σωματεία και φορείς, συμμετέχουν στην συγκέντρωση συμπαράστασης του Δήμαρχου, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, θα πραγματοποιήσουν σήμερα στάση εργασίας, όπως αναφέρει το partasnews.gr.

Η δίκη συνεχίζεται, μετά την διακοπή της 13ης Φεβρουαρίου, με την απολογία του κ. Πετελίδη, αλλά και την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, κατά την αγόρευσή του, πρότεινε την απαλλαγή του κ. Πελετίδη.

Όπως ανέφερε, δεν στοιχειοθετήθηκε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο Πατρέων.

Όσον αφορά στους χώρους που δεν παραχωρήθηκαν στην Χρυσή Αυγή, κατά την προεκλογική περίοδο του 2015, είπε ότι ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως διεφάνη από την ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του σώματος που έχουν κατατεθεί.

Διαβάστε επίσης:

Στις 23 Φεβρουαρίου συνεχίζεται η δίκη του δημάρχου της Πάτρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ